Hoppa till sidans innehåll

Kvalspel i Falkenberg

11 SEP 2018 19:03
Kval till Elitserien för det öppna laget spelades i helgen. Här kommer en rapport.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2018 19:10

Under fredagseftermiddagen 7/9 far åtta LEJare ( Monica E, Magnus B , Peter B, Jakob J, Johan B, Rasmus K, Stefan B och Bo E) mot staden vid Ätran. I kung Valdemar Sejrs jordebog från 1231 finns borgen Falkenberg, en dansk utpost mot norr noterad. Borgen som ligger på Ätrans strand vid nuvarande tullbron förstördes av Engelbrekts bondehär 1434. Legenden berättar att när borgen ödelades gömde sig en Ätrajungfru tillsammans med värdefulla skatter i en underjordisk gång. Där blev hon instängd av nedrasade murar. Det sägs vara en ande i form av en tupp som vakar över skatterna och gör dem osynliga för alla skattsökare. Om bygden en gång i framtiden råkar i nöd kommer tuppen att gala och jungfrun vakna ur sin sömn och återlämna skatten till byborna.

Plötsligt händer de. Vi är framme och först på plats vid Hotell Vesterhavet. Något hav ser vi inte men på grannfastigheten en stor byggplats. Verkar vara ett utvecklingsområde. Kloten åker fram då Jakob och Peter och Johan hittar en grusplätt. En match innan vi bokar in oss. Det börjar regna ordentligt och vi drar till våra 4-bäddslägenheter. En flink bilförare åker och handlar mat, det finns inget matställe i närheten. En sen måltid och snack om valet i morgon blir det. Som lagledare behöver jag inte gå emellan då endast verbala smockor utdelas. Sängdags!

Ingen tupp gal men vi är på benen tidigt och äter frukost i hotellets frukostrum. Mätta drar vi iväg till spelplatsen några kilometer bort. Vilken fin anläggning Falkenbergs Bouleallians har. De lär vara ca 600 medlemmar och de har en inomhushall med 12 banor, stor servering, 4 toaletter och 40-50 utomhusbanor. Man är impad när man går runt i anläggningen. Anmäler laget hos den rutinerade tävlingsledaren Ove Johansson och sedan är det snart spelstart.

Första mötet gäller Boo Sportklubb (BOO) från Nacka utanför Stockholm. Tuff inledning med två förluster, en knapp och förarglig. Vi kommer igen och avslutar med två segrar. BOO-LEJ 2-2 (13-12, 13-7, 1-13, 7-13).

Andra mötet och nu står Nobel Petanque (NOB) från Malmö på andra sidan av banan. Vi spelar bra och vinner stort. NOB-LEJ 0-4 (10-13, 7-13, 10,13, 1-13). Tredje mötet för dagen och då träffar vi på västgötalaget Club La Boule De Trix (TRX). Vi åker på en storförlust och en knapp förlust och så står det 0-2 i halvtid.  Bra spel efter paus och vi vinner båda matcherna. TRX-LEJ 2-2 (13-2, 13-12, 6-13, 1-13). Dagens spel avslutas strax före solnedgången. 

Ett hungrigt gäng är tillbaka på hotellet. Raska pojkar fixar thai-mat. Skribenten försöker sätta i sig Stefans mat. Efter tillrättavisning är det snart frid och fröjd igen. Vi leder kvalet efter tre möten och har allt i egna händer i morgon. Vi ska börja mot Tjust Petanque Club (TPC) som ställer upp utan sina bästa spelare. De lär vara på en resa i södra Europa.  Vinner vi i morgon med 4-0 så är vi klara. Vi får inte underskatta Tjust de har spelat 2-2 mot Halmstad under dagen och har ingen press på sig och kan spela avslappnat.  

Söndagsmorgon och möte fyra mot TPC. Vår trio Monica-Peter-Rasmus får en mardrömsstart. Motståndarna lägger in poäng efter poäng. Vid underläge 4 - 12 startar trion dagens upphämtning och vänder till seger med 13-12. Vilken rysare! Vi har sedan 3-0 i matcher men förlorar sista.  LEJ-TPC 3-1 (13-12, 13-5, 13-0, 5-13).

Möte 5 och nu står Halmstad Petanque (HPK) för motståndet. Oavgjort och vi går båda till elitserien säger deras lagledare vid lottningen. Det blir en dramatisk avslutning. Vi förlorar de två inledande matcherna, en mycket knappt efter klar ledning. HPK leder i halvtid med 2-0 och är klara för elitserien. De kan nu spela helt avspänt. För LEJ hopar sig molnen. Vi lyckas inte vinna någon av de avslutande matcherna.  LEJ-HPK 0-4 (12-13, 5-13, 8-13, 7-13 ). Vårt hopp står nu till TRX men de lyckas inte vinna någon match mot BOO som går till elitserien tillsammans med HPK. Vi slutar trea. Hemresan blir lite avslagen med funderingar om framtiden. Idrottsklubb är vi med mål att ha lag i de högsta serierna. Hur ska vi skapa möjligheter till högklassig träning? Hur ska vi ta hand om de nya intresserade ungdomarna så att de skolas in och kan träna med de främsta? Arbete, familjeliv och barn och träning är ingen lätt ekvation att lösa för spelarna i det öppna laget. Många frågor för styrelse och alla medlemmar att fundera över.
Helgen har varit spännande och alla har kämpat efter bästa förmåga.
Nu tar vi nya tag!
Bosse hade inte glömt pennan!                                                                                                                                     

Skribent: Lagledare Bosse

 

UTOMHUSSERIEN 2019

LÄS MER HÄR

 

LEJONKULAN PC ÄR

medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info