Hoppa till sidans innehåll

Lejonligan

04 APR 2019 20:01
  • Skapad: 04 APR 2019 20:01

Lejonligan vad är det för konstigt?

Många av våra nya medlemmar undrar nog det. Det har inget med djurparker att göra vill jag klargöra. I början av 2000-talet startade Janne Berntsson, som för några år sedan lämnade oss, en tävling på fredagsmorgnar då det fanns ledig tid i hallen. Han handplockade klubbmedlemmar, gärna par och "arbetsbefriade". Det var en ära att bli tillfrågad om man ville vara med i ligan. Tolv lag var det som gällde och det spelades dubbel. Lagen möttes tre gånger från hösten tills vårsolen blev för stark. Första inteckningen i den ståtliga pokalen erövrades av Ingrid Gustafsson och Torkil Åsenhed 2003. Under de kommande åren dominerade paren Margareta och Per Lindroth samt Irma och Roland Gustavsson, båda paren tog flera segrar i ligan. För så där 7 år sedan tyckte Janne att det räckte. Styrelsen påpekade att klubbens regler ska gälla även för Lejonligan. Alla medlemmar har rätt att delta i klubbens tävlingar i mån av plats. Ligan blir nu en öppen tävling och inte bara till för de årssrika medlemmarna.

Inger Björling och undertecknad fick frågan om vi var villiga att hålla igång tävlingen. Vi sa OK. Trippellag införs då det ger plats för fler, fast dubbellag är fortfarande gångbart och så rullar det på. Nu är det 2019.

Lag Caramba med Håkan Johnsson/Göran Carlsson segrar i årets turnering. På andra plats följer lag EKHARV med Göthe Johansson/Johan Björling. På tredje plats hittar vi ÅBR-ligan med Berit Ermanno/ÅkeLindell/Roger Johansson. Knep fjärdeplatsen gjorde de rutinerade uvarna i lag Boulette, Ulf Lindner/Hans Hydén/Conny Arvidsson. Sedan följer de övriga lagen slag i slag men alla är vinnare i minst 10 matcher. Meste segraren sedan nyordningen är Håkan J som vunnit 6 gånger med olika partners.

(Bild på lejonligans vinnare 2019)

  

 Ett lag som spelat i många klubbtävlingar under åren är lag BELLIS med Maj-Britt och Lisa Bergman, de är fortfarande mycket svårslagna. Han med pennan minns sin debut i serierna på Skarpans grusplan. Lundby Boules lag bestående av Siv med partner hade Johan Nilsson placerat i div 3. Starten mot BELLIS blev tuff 6-13  och sedan en förlust till under kvällen. Slokörade for vi hem den gången.

 

Årets fredagsspel avslutas med fyra ronder lottat spel med handicap. Ligavinnarna Caramba tex startar sina matcher 0-6.  HULL PC med Anita Hull/Curt Ziemke/Per Nordström segrar stort. Anita och Per är debutanter i lejonligan. Per är nyförvärv från Göteborg, han är inte GAISare. HOPPLOCK är laget på andraplatsen. Ordinarie uppställning är Anneli Gladén/Harriet Pettersson/Patricio Salgado. Patricio har rest till USA. Harriet har brutit en arm.(frivolter är svårt det). Kvar är Anneli som värvar Irma och Ingvor till laget och alla går som tåget. Harriet är på plats och hejar på sitt lag. Efter prisutdelning och förtäring slår vi igen butiken.                                                                         

Tack alla för bra samarbete.

Skön sommar önskar Bouletime Inger/Bo/Siv.

 

Av Bosse Eriksson

 

Skribent: Mari Milton
Epost: Adressen Gömd

UTOMHUSSERIEN 2019

LÄS MER HÄR

 

SM 2019

 

LEJONKULAN PC ÄR

medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info