Hoppa till sidans innehåll

Referat Hullaryd-boule

04 JUL 2019 10:37
Måndagsveteranerna 1 juli. Underlägen i Hullaryd........
  • Skapad: 04 JUL 2019 10:37

När vi anlände till Hullaryd på måndan den 1 juli kl. 08.40 så regnade det, så vi satt kvar i bilen medan Gunilla åt färdigt sin frukost bestående av jordgubbstårta. ( Hon och Pippi Långstrump) . "- Jag ska inte slabba ner i bilen". Lennart A sa att han hade helförsäkring.  Först ut på banorna var Bengan som aldrig varit i mysiga Hullaryd förut och det hade inte Richard heller, men han tog det lite lugnare med uppvärmningen.

 Hullaryd ligger 11 km norr om Aneby och c:a 10 mil från Linköping och här går man på mull-toa inne i ladan på andra sidan av vägen. Det var 35 lag i V65d med monrad-spel i 5 omg. och med 7 lag från Lejonkulan så skulle väl nåt lag få till ett skapligt bra resultat kan man tycka.  Banorna är av kolstybbs-typ och inte alltid så lätta som de ser ut till en början.  Den byiga blåsten fick en del att jaga sina kepsar och molnen gömde solen periodvis så det var  jacka på och av med sådär 18 grader i luften. I kiosken serverade de toast, varmkorv och glass. 

  Visst är det i slutet av matcherna  som man ska vara som bäst, men varför ska man släppa iväg motståndarna i början av varje match?  Richard/Håkan J.  låg under i varje start med t.ex. 0-6 i en match och 0-7 i nästa,  men upphämtningen och vändnigarna var ju bra förstås. De tre matcherna före lunch slutade 7-6, 8-7, och 11-10 för Richard/Håkan och då förstår ni att vi spelade med tidsbegränsning på c:a 50 min när domaren JanÅke  blåste i sin blåa lur.

  Vid Lej-bordet var det Gebbe/Labbe som också var obesegrade. "- Då får vi nog möta varann nu", trodde Gebbe. Bland de andra Lej-lagen hade alla en eller två segrar och där fanns Curt/Bengan och Uffe L/Åke och Gunilla/Lennart A och Siv/Bosse och Årnfeldts som hade ställt husvagnen i Eksjö.  Jodå mycket riktigt blev det Gebbe/Labbe mot Richard/Håkan i en mycket avgörande 4-e omgång. Tyvärr var spelet inte mycket att hurra för utan det blev klara 13-7 till Gebbe/Labbe och i sista rundan slog de även Mariana/Jarz med 13-10 så 1-a priset gick till Lejonkulan. Richard/Håkan avslutade med 13-6 och tog 5-e platsen och allt var slutspelat kl. 15.20. "- Jaha, nu har man upplevt Hullaryd också", sa Richard.  /  av Håkan Johnsson.

Skribent: Mari Milton
Epost: Adressen Gömd

BOULE 2020 INOMHUS

Inbjudan, anmälan och ytterligare information hittar du här.

Till 2020 Inomhus!

 

ANMÄL DIG TILL

ÅRSMÖTET

För att kunna beställa tilltugg till årsmötet vill vi ha din anmälan.

Årsmötet hålls den 21 november kl 19.00 i Boulehallen.

Till Anmälan

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info