Hoppa till sidans innehåll

En boule-lördag i Tranås

14 MAJ 2019 19:13
 • Skapad: 14 MAJ 2019 19:13

Tranan Cup gick i solsken och fina 15 grader och med 5 st. Lej-lag i farten, då Tranås bjöd upp till monrad-spel i fem omg. och med 23 lag i V55d. Matcherna var tidsbegränsade till c:a 55 min. vilket gav ett fint flyt på hela tävlingsdagen. Det var knappt man hann gå på toan där borta i Sporthallen innan visselpipan ljöd igen. Lejonkulan var klart bäst när det gällde klubbtröjor, för det var verkligen lite si och så för övrigt. 

 Göken och Arne började med två storsegrar precis som Richard och Håkan J. Alltså fick de mötas i 3-e omg. "- Äntligen får man njuta av riktig boule", sa Göken och menade sina höga kast som satt rätt så fint. Richard/Håkan ryckte till sig en ledning på 6-0 innan Göken/Arne fick tag i lillen med en 2-a på tavlan. De segade sig ifatt och sakta förbi när visselpipan sa att nu var det bara en omg. kvar. Ett par mindre lyckade klot för Richard/Håkan gjorde att Göken/Arne höll undan med 10-6. 

 Lag Årnis hade en bra förmiddag, men efter mat-pausen blev det ingen mer seger, tyvärr. Mot Göken/Arne fick de bara låna lillen två gånger och i Årnis sista match blev det 10-13 mot Växjö. Vi njöt av solen och Svartån som guppade så rofyllt fint. Och motståndarna från Kosta, Norrköping, Växjö, Solberga m.fl. var verkligen supertrevliga trots resultaten som inte alltid blev som de ville. Slutsegern gick till Lej genom Göken/Arne medan Richard/Håkan som aldrig spelat ihop förut avslutade med en "fanny" och tog en fin 5-e plats. Årnis var strax därefter på typ 7-e plats och redan kl. 15.40 var Tranan Cup färdigspelad och priserna utdelade. Staffan/Labbe och Anneli/Bengan blev idag utan framgång men de kämpade väl. Mer kan man inte göra.

 Tack Tranås Bouleklubb för en härlig bouledag denna 11 maj. "- Det är ju perfekt med monrad när man samåker ", tyckte Richard.           /av Håkan Johnsson.

Skribent: Mari Milton
Epost: Adressen Gömd

UTOMHUSSERIEN 2019

LÄS MER HÄR

 

SM 2019

 

LEJONKULAN PC ÄR

medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info