Hoppa till sidans innehåll

Felicia och Rasmus årets första mästare

02 MAR 2019 19:40
Nytt deltagarrekord för KM i MxD bådar gott för en rolig lördag i boulehallen fylld av bra spel, med goda mackor och massor med "nya" ansikten.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2019 19:40

Tävlingsledare Ann G inte bara styr tävlingen, iofs med lite hjälp från undertecknad och Rasmus (tävlingsjuryn) med järnhand, hon kan fixa smarriga mackor också och de med stekt ägg gick åt som smör...

Deltagarrekord var det ja, det gamla från 2010 omfattade 16 lag, idag landade vi på 19 trots ett återbud pga sjukdom i sista stund. Med lite flyt (några var uppbokade av annat) hade vi säkert kunnat mönstra lag till ytterligare en pool men nu fick vi ihop fem pooler vara av en trelags.

När lottningen var genomförd står det klart att det är pool A som är den med tre lag och först ut på banorna är Julia/Nemo som möter Gitten och Johan N. Efter en något svag inledning kommer Julia och Nemo igång på allvar och Julias lägg ligger nära lillen hela tiden. De går ikapp och förbi och leder med 9-8 när undertecknad plötsligt stannar på ett skott, Gitten hittar in med sin lägg och vi tar en femma till 13-9.

Matcherna spelas i en förutbestämd ordning eftersom alla inte får plats i hallen men jag kommer att kommentera dem är i den "teoretiska" ordningen.

Vinnarmatchen i pool således mellan Gitten/Johan och Labbe/Anna, som stod över och vann på WO. Lag Gitten vinner med 13-8 efter ännu en vass slutrunda.
Skilje mellan Julia/Nemo och lag Labbe. Ingen info från den matchen mer än att juniorerna vann med klara 13-7. Respass till Lilieqvistarna.

Pool B innehåller ett av två seedade lag, Årnisarna som spelade final, och kom tvåa för två år sen. De vinner över debuteranade Agneta och Per med 13-7 men förlorar vinnarmatchen mot Håkan/Monica, 13-7. Väl i skilje blir ännu en förlust, denna gång mot Ann/Peter och ett av de seedade lagen får åka hem.

Pool C vinns av Siv och Bo och med Birgit/Ivan på andra plats. Utslagna blev Gisela/Jan , även dom debutanter i dylika sammanhang och Gudrun/Dennis.

Mari/Martin tar hem pool D efter vinster över Cecila/Henrik och Irma/Åke. De sistnämnda slår sedan ut Cissi och Henke med en 13-12-seger. Samma siffror som de vann öppningsmatchen med, då mot Johan B/Natalie. Snacka om att ta sig fram på små marginaler.

Pool E innehåller vårt för dagen andra seedade lag, Inger/Göran men de tappar sin seedning då de förlorar öppningsmatchen mot Liselott/Arne med knappa 13-11. Minou och Claes rår de dock på men får ånyo stryk av Liselott/Arne i skilje, denna gång med 13-10. Vinner poolen gör Felicia/Rasmus efter vinst över Minou/Claes och Liselott/Felicia med 13-4 resp 13-6.

Nu har vi kommit till åttondelarna. Två stycken för att koka ned de 10 som gått vidare från poolspelet till de 8 som ska spela kvart.

Irma/Åke vinner på den dokumenterat luriga bana 5 över Birgit/Ivan med 13-8 medan Ann/Peter slår Julia/Nemo med 13-9.

Nu har turen kommit till kvartsfinalerna och då ska vi spela hela matcher. Poolerna och åttondelarna har vi börjat varje match på 4-4 för att spara tid, men nu är det "fullformat" som gäller, dvs 0-0 från start och först till 13 vinner. Föga uppseendeväckande.

Kvart 1: Gitten/Johan - Irma/Åke 13-10 efter en slutvända där undertecknad fick uppgiften att flytta lillen för fyra poäng för match. Svårt men inte omöjligt. Nej snarare fullt möjligt visade det sig. Lag Gitten till semi.

Kvart 2: Monica/Håkan - Liselott/Arne blev aldrig mycket till match, iaf inte om man ska döma av siffrorna, 13-1 till H&M och de är vidare till semi mot lag Gitten.

Kvart 3: Siv/Bo mot Ann/Peter, vill minnas att jag såg i ögonvrån att Siv/Bo ledde med 7-0 men gick väl in i väggen eller nåt, för slutresultatet talar till Ann/Peters favör och är 13-7.

Kvart 4: Hur den gestaltade sig har jag ingen aning om men att lag Felicia/Rasmus vann över Mari/Martin med 13-0 står det i protokollet, så det får vi väl tro på. Dagens första Fanny.

Semi 1: På tal om Fanny. Lag H&M släpper aldrig in lag Gitten, som tydligen brände, inte bara sitt bästa, utan allt sitt krut i åttondelen, i matchen. Dagens andra Fanny är ett faktum.

Semi 2: Ann/Peter kämpar förgäves emot maskinen Felicia/Rasmus och då jag spelade själv samtidigt får vi nöja oss med att konstatera att lag Felicia vann, med 13-6, kanske?

Final: Monica/Håkan vs Felicia/Rasmus. Det rinner iväg ordentligt i början. Efter mycket bra spel av båda lagen i inledning tar Felicias en trea. När de sedan följer upp detta med en tvåpoängare till 5-0 börjar publiken, som iofs inte är så stor men desto kunningare :-) ana vart åt det lutar. Vändan därpå bjuder H&M på dagens plattvända vilken resulterar i ett "paket" till Felicia och ställningen 11-0.


Rasmus mäter för 6 poäng.

Nu ger inte vare sig Håkan eller Monica upp för denna tillfälliga? motgång utan börjar i stället arbeta sig in i matchen. De spelar allt bättre medan både Felicia och Rasmus släpper in dom och plöstligt har vi 11-6 men där tar det stopp. 12-6 blir till slut 13-6 och 2019-års klubbmästare i MxD heter Felicia Björling och Rasmus Kling. Inte illa kämpat och då ska vi ha i minnet att Felica bröt armen, iofs inte kastarmen, i fjällen förra veckan och det var länge osäkert om hon skulla kunna spela öht. Men det kunde hon. GRATTIS!


Årets finalister, Felicia B och Rasmus K, vinnarna och Håkan och Monica E, som kom tvåa.

Klockan går på typ 17:30 och vi konstaterar att börja på 4-4 var ett bra beslut. Efter att ha städat, tack till er som ställde upp, stänger vi igen för detta KM, tackar de som jobbade med själva tävlingen och väntar på nästa. KM i öppen trippel i samband med klubbresan, till hemligt mål, men bussen går den 25 maj.

 

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info