Hoppa till sidans innehåll

2019 Utomhus


Resultat och tabeller till årets serier hittar du här: serien.lejonkulan-pc.se

Omgång 5, 11 juni. Klara 21:25 - 14.5 gr.
Det regnade under dagen, mycket, men väl i Tallboda höll det uppe även om det var stundtals både blåsigt och kallt. Men vi klarade vårsäsongen utan regn.

I div 1 tar The Only Ones tillbaka serieledningen efter att vinst mot både klubbkompisarna i Bouletts och Aurora Bouleealis. Gökboet, som också tog en dubbel, mot Azer och Mountinstreams, skuggar på lika många vinster men med något sämre diff. I botten hittar vi en trio med tre vinster vardera. De två i toppen av trion, BengtÅkez och Bouletts, åkte på dubbla förluster medan jumbon Azer vann sista matchen inför sommaruppehållet, mot just Bouletts med 13-7 och nu får försöka hitta formen till de avslutande två omgångarna i augusti.


The Only Ones i bryderi.

PIF Ekhaga har dock inte hittat någon form än, extra träning i sommar? utan avslutar våren med ytterligare två förluster. 10-13 mot Postens Lantisar och 9-13 mot Slussen. Postens leder tvåan med en pinnes marginal till tvåan Boulabease och trean Slussen.

I trean är det Proppen och Allez! som nu strider om topplaceringen. Just nu är PP i ledning i kraft av 12 pinnars bättre diff. Trea är BS Company tätt följda av Håckla Boule och Råsanders +1. I den nedre delen av tabellen svingade sig Who let the Dogs out upp över strecket genom att som omväxling vinna, inte bara en match utan båda! IBV och Cubiz fick agera slagpåsar. Annars har vi Wasa och Mixed Logistik som har det kämpigt med en vinst vardera. Läge för ännu lite sommarträning?


Labbe jagar serieledande Proppen Petanque men får nu stilla sig
över sommaren.

 

Omgång 4 4 juni. Klara 21:25 - 19.5 gr

Fjärde omgången avklarad och så här långt har vi klarat oss undan regnet. En omgång kvar innan sommaren…

Inför den så har Gökboet fått ordning på spelet och klättrar upp till en tredje plats i högsta divisionen genom två vinster ikväll. Dels mot Bouletts 13-5 och dels mot BengtÅkez, 13-6. The Only Ones tycks däremot ha tappat stinget totalt och fick idag inte ihop mer än 4 i båda matcherna, mot BengtÅkez och Stålkulorna. TOO fick släppa över "ledartröjan" till Mountinstreams som trots förlust mot Azer med 12-13 tar poängen som krävs, mot Bouletts, för att gå om.


Joakim, och Arne, klättrade i högsta serien.

På tal om fyror, det var vad Who let the Dogs out i division 3 också mäktade med i sina båda matcher. Motståndarna hette Håckla och Proppen Petanque. Proppen som även vann över IBV, med samma siffror faktiskt, behåller därmed greppet om divisionen och drygar ut diffglappet till skuggande Allez!, även dom med två vinster i kväll. Spänningen i toppen må bestå över sommaren för nästa vecka står de båda topplagen över var sin match. Chans för Råsanders +1 att komma ikapp, och förbi?


Janne, Proppen Ps anfader, leder div 3.

I tvåan är PIF Ekhaga så nära att spräcka nollan så att man nästan blir gråtfärdig. 11-13 mot Boulabease och samma siffror mot Skyttarna. I övrigt tycks alla slå alla i denna jämna tabell så när det blott skiljer 7 poäng mellan ettan och trean rörs det ju om rätt lätt. Förra veckans trea Postens Lantisar tog nu äver första platsen från Boulabaese, som dalade till andra. Därunder har vi nya trean Slussen.


Wrang i tabelltopp i division 2.

 

Omgång 3 28 maj. Klara 21:25 - 13.5 gr
Inledningvis riktigt fint bouleväder även om den till slut lågt stående solen vållar en del besvärande skuggor, men ju längre solen sjönk desto kallare blev det och till slut var det riktigt bistert i västanvinden. Reslutatet då? Något anmärkningvärt?
I trean kämpar Mixed Logistik på för att spräcka den förhatliga nollan. Mot Allez! gick det inte alls och mot Who let the Dogs out? låg man länge under gravt men kom igen och hade faktiskt lite häng på slutet, men längre än till 9 räckte det inte. Ett tips vore kanske att understundom försöka sig på ett skott? Nu sköt dom inte ett enda skott under matchen och även om inte träffprocenten alltid är vad man vill så kan det ju hända andra saker, ibland bra ibland dåliga, om man skjuter. Om man bara lägger händer oftast inte så mycket oväntat.


Tobbe i Mixed Logistik tycks inte känna av att det blåser kallt.

Trean leds av Proppen P som idag tog två nya poäng genom seger över Bill & Boule och GOSA. På andraplats har vi Allez! också dom med en dubbel idag, mot Mixed L och Håckla. Vägboulerna rasade i tabellen men det gör man ju om man inte kommer till start.

Boulabease och Slussen har kopplat grepp om division 2 i och med dubbelseger för dom båda i dag. Team Ermanno och Boulejokers fick ge sig mot Boulabease med 13-5 resp -6 och Postens Lantisar och Skyttarna åkte på samma resa mot Slussen med siffrorna 7 och 6. I botten kämpar rutinerade PIF Ekhaga med att försök få hål på nollan. Vad har hänt?

Även i divisin 1 är det två lag på 5 vinster i topp. Det är The Only Ones som först slog Azer och sedan fick stryk av det andra, Mountinstreams, med 13-10. Aurora Bouleealis jämnar till tabellen med en dubbelseger. 13-12 mot Bouletts och 13-6 mot Gökboet. Samtliga dessa tre ligger nu efter toppen med tre segrar vardera. Azer har tagit över jumboplatsen efter en mindre lyckad kväll.


Det gör däremot Mats i Aurora B, sitt norrländska påbro till trots.

Omgång 2 21 maj. Klara 21:17 - 17.5 gr
Fortsatt tur med vädret men hur är det med turen på banan? Så här långt är det bara The Only Ones som "haft turen" med sig hela vägen och vunnit fyra matcher. Leder så klart div 1 och det före en duo på tre poäng, Mountinstreams och Bouletts.

I div 2 är det desto jämnare i toppen. Inte mindre än fyra lag på tre poäng och bäst av dom är Skyttarna dagens förlust i lilla seriefinalen mot Boulabease till trots. Boulabease ligger tvåa efter två vinster i dag. den andra kom mot Slussen. De båda andra trepoängarna är Postens Lantisar och Slussen. En nolla i tabellen och den tillhör PIF Ekhaga.


Allez! har häng på toppen i div 3, men skillnaden i diff är en hel
match, dvs 13 poäng.

Även i div 3 hittar vi en kvartett på tre poäng i toppen. Råsanders +1, Proppen Petanque, Allez! och BS Company. Råsanders +1 slog PP i striden om toppen, PP slog sedan BS Company medan Allez! och Råsanders +1 vann dubbelt. I botten kämpar GOSA och Mixed Logistik för att spräcka nollan.


Bill & Boule spelade bara en match idag och det blev vinst
mot Who let the Dogs out? med nervkittlande 13-11. Bra lägg-
spel fällde avgörandet denna gång.

Omgång 1 14 maj. Klara 20:57 - 13.5 gr
En av de skönare kvällarna på ett tag även om det mot slutet blev nog så kyligt. Tyvärr har vi fortfarande en vakans i division 3 och i ettan och tvåan har två lag bytt plats varför berörda lag fick ett tillägg till programmet. Vill man inte använda det är det Postens Lantisar och Bouletts som bytt mellan div 1 och 2. Annars är det ingen skillnad.
I division 1 tog Gökboet, Arne och Joakim hand om ledningen direkt på två vinster, lika många som The Only Ones på andra plats.

Divison 2 leds av rutinerade Skyttarna och Slussen medan nya i detta sammanhang, Proppen Petanque, leder trean före BS Company. Leder och leder förresten, de ligger lika.


Johan B, Proppen P, i delad topp efter två övertygande segrar div 3.

Många som tycker att division 3 blivit "onödigt" bra och så blir det när 4-manna inte blir av och det samtidigt bildas nya tvåmannalag samtidigt som alla lagen i div 1 och 2 finns kvar sedan förra säsongen. Det finns nog många lag i trean som vill vara med och slåss om de två uppflyttningsplatserna.


T ex Staffan i BS Company som delar ledningen med PP.

 

 

 

På tisdag börjar vi. Tyvärr blev det i år ingen 4-manna, för få anmälda lag helt enkelt och efter diverse ommöbleringar blev drt istället 29 st 2-mannalag. Således finns det en vakans om någon skulla vilja efteranmäla sig.

Några vakanser i övrigt har inte uppstått så alla lag i division 1 och 2 är med sedan ifjol, även om Trolle bytt namn till Gökboet, vilket innebär att nya lag, oavsett bedömd spelstyrka får börja i division 3. Division 1 och 2 är som vanligt 8-lagsserier med dubbla inbördes möten medan division 3 får inhysa resternade 13 lag som då spelar en enkelserie. Varje lag står över en match. Om vi inte fyller vakansen.

Division 1
Aurora Bouleealis
Azer Petanca
BengtÅkeZ
Bouletts
Gökboet
Mountinstreams
Stålkulorna
The Only Ones

Division 2
013's Grabbar
Boulabease
Boulejokers
PIF Ekhaga
Postens Lantisar
Skyttarna
Slussen
Team Ermanno

Division 3
Allez!
Bill & Boule
BS Company
CUBIZ
GOSA
Håckla Boule
IBV
Mixed Logistik
Proppen Petanque
Råsanders +1
Wasa
Who let the Dogs out?
Vägboulerna

Uppdaterad: 12 MAJ 2019 23:04 Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

UTOMHUSSERIEN 2019

LÄS MER HÄR

 

SM 2019

 

LEJONKULAN PC ÄR

medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info