Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöte 19 september 2018

08 OKT 2018 08:36
Information från styrelsemötet samt reflektioner från medlemsmötet dagen efter.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2018 08:36

Jag blev idag uppmärksammad på att jag missat att informera om att Hans Hydén valde att avgå som styrelsemedlem på förförra mötet. Han ersättes av vår suppleant Ann till kommande årsmöte då vi gör att fyllnadsval för att tillsätta denna plats i styrelsen. Ursäkta mitt slarv.

På våra styrelsemöten har vi den senaste gångerna haft ekonomin som en stående punkt. Vi har diskuterat olika möjligheter och försökt gissa hur vi bäst tar höjd för den minskade intäktsmassan och de ökande kostnaderna. Vårt mål är att inte behöva förändra klubbens inarbetade modell, med medlemmarnas förmåner och skyldigheter. Men att helt förutse hur kommande inomhussäsong kommer att se ut är svårt i vissa avseenden.

Vi har noterat att vi har många arbetande Hallvärdar och det finns några som lägger ned mer tid än andra. De skall på något sätt känna att detta arbete värdesätts av föreningen. Nu är det väl så när man är medlem i en ideell förening, att man förväntas jobba just ideellt. Alla bidrar, efter bästa förmåga, på något sätt.
Vi diskuterade detta på medlemsmötet, där fler intressanta förslag på hur "andra föreningar gör" kom fram. Dessa skall vi ta i beaktan för framtiden.

Styrelsen är eniga om att vi inte skall gå för fort fram, utan se hur denna inomhussäsongen blir.

Vi har dock justerat lite på några avgifter, dels för att göra det enklare dels för att premiera de som arbetar i hallen. Men såklart i första hand för att ta hand om obalansen i ekonomin.
Förslag om att väga olika insatser kom fram på medlemsmötet, dessa kommer vi också att diskutera i styrelsen. 
Tyvärr tar det lite extra tid just nu, då styrelsen far om varandra på olika resor och inte har setts på hemmaplan på ett tag. Men även arbetsbördan inför öppnandet av hallen har gjort att vi inte riktigt har hunnit  ännu.
 

Gjorda prisjusteringarna.
Att delta i seriespel har hittills kostat 100:- per dag, det höjs till 200:-

Fortfarande betalar klubben resor och boende samt anmälningsavgiften.
Om en helg kostar ca 16000:- (resa och  boende)/ lag för klubben så bidrat lagmedlemmarna med 1600:- (8x200:-).

Inomhusserien i hallen
Ett enhetspris har införts på 800:- för ett 2-mannalag (samma nivå som ifjol)
Det går inte längre att erlägga banhyra per spelomgång.
För ett lag med 2 arbetande medlemmar är kostnaden 300:- (en höjning från ifjol med 50:- per spelare)

För ett lag med medlemmar med årskort blir kostnaden 400 kr per spelare om man är två, är man tre blir det billigare. Här finns en skillnad från i fjol.

Årskortet gäller spel på ledig halltid, inomhusserien tillhör "ledig halltid" som tidigare.

På detta sätt premieras de som väljer att bidra till klubbens inkomster genom att arbeta ideellt.
Så from nu går det inte att köpa sig fri från arbete i hallen helt och hållet.

Avgiften för banhyran har stigit till 25:- för medlemmar och som en följd av detta har Årskortet höjts i motsvarande omfattning, det kostar numer 800:- . Om jag räknat rätt motsvarar det ca 1,5 spel i hallen per vecka i genomsnitt.
Det skall kosta lite extra att inte arbeta, tycker vi.

Medlemsavgiften avser styrelsen föreslå oförändrad.

Det blir i genomsnitt några hundralappar dyrare att vara med på allt det trevliga det innebär att vara medlem i Lejonkulan. För de som inte är medlemmar men ändå deltar i tex. inomhusserien är höjningen bara marginell. Det faktum att alla betalar lika mycket och innan start gör det enklare att administrera.

Vi har i dagarna fått en ny medlem Staffan Gustafsson, spelar idag för BSJ men vi känner honom bäst som medlem i RPC. Han flyttar sin licens till oss i samband med årsskiftet. Hjärtligt välkommen Staffan.

I dagarna planeras det för inomhusserien i hallen , ÖSBF´s seriespel samt ett klubbutbyte mellan 4 klubbar i norra delen av disktriktet. Tanken med detta är att få till något nytt, för en del blir det i stället för disktriktets inomhusserie. Vi avser att vara med på båda. Exakt när/var/hur återkommer vi till. Men ungefär så här ser planerna ut. BVP, LEJ, PEK och TPC utser 4 trippellag var som vid 4 tillfällen möts. Vi utser tex. ett juniorlag, ett öppet lag, ett V55 & ett V65. Men som sagt, mer om detta senare.


Skribent: Ulf Bolve
Epost: This is a mailto link

 

UTOMHUSSERIEN 2019

LÄS MER HÄR

 

LEJONKULAN PC ÄR

medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info