Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöte 22 augusti 2018

23 AUG 2018 13:35
Information samlat från de två senaste styrelsemöten under sommaren.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 13:35

Hej där
Tiden går fort när man har ledigt eller för den delen har trevligt.
Sommaren betyder en massa av båda, eller hur?

I brist på tid eller kanske information att skriva om....... eller kanske lite av båda, kommer här en redovisning av vad vi behandlat och vad som hänt sedan senast jag skrev här.

Men först någon viktigt.
I går fattade styrelsen beslut att inte anmäla lag till Sv. Cupen V55 & V65 som går i oktober med slutspel i november.

Orsaken är att vår ekonomi inte tål slutspelet i Luleå
(till det kommer ........1101 km med bil eller 14 timmar med tåg enkel resa mm.)

 

Sommarsäsongen är nu inne på sin sista del och det är dags att blicka in i hösten, med allt det innebär. Frågan när hallen öppnar har redan dykt upp.

Svaret är att första dagen hallen är öppen är den 1 oktober, en  måndag.
Men innan dess har vi  mycket att göra som vanligt inför inomhussäsongen.

Det vi arbetar med nu är bland annat det kommande medlemsmötet. Ett viktigt möte då vi måste se över våra avgifter, våra arbetsinsatser och andra saker som påverkar verksamheten och inte minst ekonomin.
Jag ser fram mot detta möte, då jag upplevde det förra medlemsmötet som ett bra och trevligt möte där många deltog och tog tillfället i akt att tycka till. Hoppas vi kan få till samma positiva och givande möte även denna gång.
Hoppas många av er ställer upp och bidrar till vår "framtida verksamhet".
Så tänk till, diskutera och inte minst framför dina/era tankar på mötet den 20 september.

Linköping skall stå som värd för SM 2019.
Svenska Bouleförbundet är arrangör och Visit Linköping är med och bidrar på olika sätt.
Lejonkulan har inte någon del i detta. Kanske kommer frågan om vi vill ha det, då återkommer vi i frågan. Nu gäller att det arrangeras utan lokal inblandning. Det senaste jag hörde var att det kommer att spelas grundspel antingen vid SAAB Arena eller på parkeringen utanför Linköping Arena.
Finalerna kommer att vara på Trädgårdstorget eller på Stora Torget. Men det är lång tid till juli 2019. Vi får säkert anledning att återkomma i frågan.

Vi har fått två nya medlemmar sedan sist, Leif Strömberg och nu i dagarna Per Nordström. Hoppas vi alla hjälps åt att ta hand om dom så de känner sig hjärligt välkomna.

Vi har spelat en massa seriespel i år, mer än vanligt. UK upplevde att det var gått om medlemmar som sade sig villiga att spela i våras, men när det närmade sig spel också många som hoppade av. Detta är såklart inte bra, vare sig för lagandan eller det arbete UK lägger ned. Inför kommande seriespel skall vi nog alla tänka till vad det innebär att "lova att ställa upp" innan vi anmäler oss. Såklart att folk blir sjuka eller får giltigt förhinder, men i år var strömhoppen för många.

Juniorerna - ett kul inslag i verksamheten - ger hopp inför framtiden.
De vi har kanske inte är så många i antal, men desto ivrigare att få spela boule. Dom har varit på sommarläger i Karlstad, deltagit i SM med framgång och vill spela mer. Tänk om trenden fortsätter. I fjol knappt någon, i år 5 st., nästa år ........
Vår rekryteringsgrupp smider planer, vi deltar i år på Idrottens Dag i Trädgårdsföreningen, faktiskt redan i övermorgon den 25 augusti. Gå dit och titta vettja. Våra ungdomar önskar delta i Prins Bertils Juniorcup i oktober, har vi haft deltagare där tidigare?

Kul att dom är aktiva, gillar att spela och vill lära sig mer. Hejaheja.

Vi har nu publicerat en rekryteringsplan på hemsidan, där en av de beslutade aktiviteterna är en dag med "Generationsboule". Mer kommer senare, men vi uppmanar alla att leta i "skrymslen och vrår", efter släkt, vänner, grannar, bekanta eller på annat sätt skaka fram nya undomar, familjer eller andra som vill prova på att spela boule.
Rekrytering behövs, vi i klubben blir ju inte yngre med åren eller hur?

Våra daggrupper minskade både till antal och storlek i fjol, här behöver alla med kontakter in i "de dagledigas värld" hjälpas åt. Det är viktigt för oss att hålla igång den delen av verksamheten. Den boulehall vi driver är navet för verksamheten, våra insatser och intäkter från den styr hur vi kan bedriva resten av verksamheten, inte minst den ekonomiska delen. Hoppas alla hjälps åt nu, att fylla hallen med betalande grupper, att bidra med arbete och instatser som behövs för att hålla "hjulen snurrande". 

 

Vid "pennan"
Sekreterarn

 

 

 

 

 

 

Skribent: Ulf Bolve

UTOMHUSSERIEN 2019

LÄS MER HÄR

 

SM 2019

 

LEJONKULAN PC ÄR

medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info