Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöte 23 maj 2018

10 JUL 2018 10:19
Info från styrelsemötet
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 12:23

Det var nu ett tag sedan, hoppas ni har det bra i sommarvärmen.

Vi har nu äntligen lagt till rutiner och regler för våra klubbkläder på hemsidan.
Som ni väl alla vet vid det här laget har Ulf Lindner bett att få bli befriad från ansvaret för klädförrådet. Han har ersatts av Hans Hydén och Roger Johansson. Vi bockar och tackar Ulf för hans arbete med att hålla våra medlemmar snyggt dressade. När det gäller vår officiella matchtröja, den med vita linjer i sidan, så har den utgått och vår leverantör har lagt ned verksamheten. Vi letar nu ny leverantör och ny tröja (som liknar den vi har). I klädförrådet finns dock ett antal kvar, så det är ingen överhängande fara.

Vidare jobbar Ann & Inger med klubbens rekryteringsplan, för om möjligt knyta fler medlemmar till klubben, fokus är ungdomar såklart. Tänk om vi kunde få ihop några fler, det vore väl toppen. De letar även efter lämplig kandidat att leda/träna dessa.
Känner du dig manad? Hör isf av dig till dom.

I protokollet står det att vi spelat DM, med masssor av bra insatser och ..... framför allt är det glädjande att flera av våra nyare medlemmar syns i reslultatlistorna. Ett stort grattis till er alla.
De som vinner DM tillför klubben en liten summa pengar, nytt för i år. Dessa pengar har vi beslutat tillfaller de vinnande spelarna och delas ut på årsmötet i samband med vandringspriserna från våra KM.

Klubbens miniorer/juniorer ger oss möjlighet att söka vissa bidrag, både från kommunen och från RF. Detta medför att det i kalendern på hemsidan kan dyka upp några nya aktiviteter utöver det ni är vana att se. För att vi skall kunna söka bidrag skall våra sammankomster nämligen registreras och närvaron av ungdomar och ledare skall dokumenteras. Ekonomiskt stöd är ju alltid välkommet, eller hur?

Sena rapporter som denna (vi har ju faktiskt haft ytterligare ett styrelsemöte ... som jag får återkomma  till vid ett senare tillfälle), innbär att det har hänt massor sedan mötet samt att det står saker värda att nämna "inför dörren". Kan man säga så?? 

Seriespelets första omgång innebar massor av glädje, men även en del utmaningar.
Inför årets seriespel gjordes en enkät som visade på ett stort intresse att delta. Lagen togs ut i god tid. Därefter började det trilla in flera avanmälningar. Även efter att matbeställningarna var gjorda.
Detta vållade UK och lagledarna en massa huvudbry och bekymmer. Detta kommer att tas upp på kommande styrelsemöte och kan föranleda ändringar i rutiner och villkor. Ett som redan är klart är att de som beställt mat får betala för den, även om hen inte åt upp den. (möjligheten att "sälja" lunchen till eventuell ersättare finns så klart) I flera fall lyckades vi inte hitta ersättare och fick därför spela med färre spelare än tänkt, vilket inte är så bra. Speciellt inte när planeringen var fulla lag i alla serier.
Som sagt, sjuk kan man ju bli, men ........
Hur elller hur, vi kom iväg, vi spelade, vi lyckades (i många fall) "över förväntan" trots föruttsättningarna, ungdommarna visade framfötterna, våra nya yngre medlemmar gjorde bra ifrån sig.

Vi kom fram och tillbaks utan missöden ..... och så långt jag vet hade vi en trevlig seriespelshelg både på Gotland och i Eskilstuna. Vi som var med ställde upp för varandra, något lag lånade ut spelare och körde hela helgen med enbart 6 spelare. Det visare på en god klubbkänsla/sammanhållning iaf.
Bra jobbat lagen.

Frågor kring milerättningens storlek har ställts i samband med seriespelsresorna. En del kanske tycker den är i minsta laget. Här kan man säklart räkna på flera sätt. Men klubbens beslut att följa SRV's riktlinjer för skattefri ersättning faststår, allt annat innebär alltfår mycket jobb för kassören. Klubbens medlemmar får solidariskt dela på ansvaret att frakta sina lagkompisar till och från tävlandet. Lagledaren tillsammans med laget planerar resandet, vem som kör denna gång och vilka som sitter i vilken bil. Nästa gång kan det bli någon annan som kör. Solidariskt och bra.

Nu står SM i Karlstad inför dörren. Många är vi som ser fram mot detta, årets höjdpunkt. I år första SM'et som Svenska Bouleförbundet arrangerar. Till sin hjälp har det tagit eventbolaget i Karlstad. Skall bli spännade att se hur det går utan lokal klubb/allians som medarrangör.

Till er alla, en riktigt bra sommar och lycka till med boulespelandet.

 

 

 

Skribent: Ulf Bolve
Epost: This is a mailto link

UTOMHUSSERIEN 2019

LÄS MER HÄR

 

SM 2019

 

LEJONKULAN PC ÄR

medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info