Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöte 24 april 2018

24 MAJ 2018 08:59
Lite info från förra styrelsemötet
  • Uppdaterad: 10 JUL 2018 09:09

Under en period av massor av aktiviteter, både privata och ideella, klämde vi in ett styrelsemöte i går. På detta möte fastställer vi protokollet från föregående möte och gör det alltså möjligt för mig att skriva lite kring styrelsens arbete och beslut från detta möte.

Men vanan trogen kan jag inte låta bli att även vara lite mindre formell och delge er lite annat smått och gott. En del personliga reflextioner blandas alltså med formella styrelsearbete och tagna beslut. Förhoppningsvid på ett enkelt och avslappnat språk.
Min förhoppning och övertygelse är att ni ser skillnaden på dessa.  

Som ni säkert noterat kretsar en del av vårt arbete kring att gå igenom våra regler och rutiner, att formalisera vår verksamhet i syfte att göra det enkelt att förstå och följa. De skall vara till hjälp för oss alla. Ibland får vi förslag från er medlemmar, vilket vi uppskattar. Vi uppmuntrar alla att hjälpa till med tankar kring det som behöver förbättras. Ingen förening är bättre än de medlemmar den har. Flera områden har sedan mötet påbörjats och kommer att presenteras allteftersom de blir klara.

Vi noterade på förra mötet att det tillkommit några miniorer/juniorer i klubben.
Välkomna skall ni vara, allihoppa.
Då dessa, och förhoppningsvis ännu fler i framtiden, tillför klubben en massa positiva saker, samtidigt som det ställer krav på oss som förening, beslutade vi att ta fram en ny version av vår rekryteringsplan, som jag nämnde senast. Denna fick vi i går och skall, efter några justeringar, presentera på hemsidan.

Det gäller att organisera verksamheten för de yngre och till det behöver vi bl.a. någon som vill och kan axla ansvaret som "tränare/ledare".

På mötet beslutades även att genomlysa klubbens ekonomi, för detta tillsattes en grupp bestående av ordförande, kassör och sekreterare. Dessa har haft ett par möten där tankar kring årets budget men även nästa års ekonomi belysts. Klubben växer och förutsättningarna förändras, vi har levt i en ganska stabil ekonomisk situation i flera år men den är nu rubbad och behöver alltså en översyn. Det är ett svårt och i många fall känsligt område så här gäller det att göra rätt saker. Dessa kommer vi att återkomma till. På kort sikt är det svårt att åstakomma "stordåd", men desto viktigare är det att bryta den trend vi ser. Men även de korta snabba åtgärder vi kan genomföra, som påverkar årets resultat, glädjer (inte minst vår kassör). Därför avviker vi nu från seden "fri klubbkväll på SM", där klubben brukar stå för maten. Den kommer vi i år att få bekosta själva (men alla skall vi ju äta, varför då inte i trevligt sällskap med klubbkamrateran?)

Vår prissättningsmodell har varit den samma i många år. Våra priser har inte följt med prisutvecklingen.
Klubbens medlemmar har länge haft det förmånligt, mycket tack vare alla frivilliga insatser i dagverksamheten, detta och andra områden kan komma att bli föremål för små förändringar. Här gäller det att "skruva på de rätta rattarna". Det gäller att skapa förutsättningar för en rimlig och rättvis prissättningsmodell, men det gäller även att få en acceptans och förståelse. Innan några större ändringar införs kommer vi att, tillsammans med er medlemmar, diskutera dessa och förhoppningsvis få ert godkännande. Antar att ett lämpligt tillfälle är på det planerade medlemsmötet i september.

Har du ideer är du alltid välkommen med dessa.

Många meningar blev det kring ekonomin ser jag.
Inte menat att skrämma upp er, mer för att informera er.
Vi skall nog finna en bra lösning som säkerställer en framtida balans i vår verksamhet.

GDPR träder i kraft snart och vi har försökt säkerställa vårt ansvar. Alla har rätten att säga ifrån, att be om utdrag ur våra register. Kring vår hantering finns att läsa under "Arkiv/Klubbdokument"

På tal om att säkerställa........nu skall går jag ut i den tidiga sommarvärmen och fyller på kommande vinters vedförråd. De sista 2,5 kubiken skall staplas.

Skribent: Ulf Bolve
Epost: This is a mailto link

LEJONKULAN PÅ FACEBOOK 

STÖD OSS PÅ SVENSKA SPEL 

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info