Hoppa till sidans innehåll

Inomhusserien ÖSBF Div 1 Öppen

12 NOV 2018 10:42
Det var ett ungt men ack så laddat (läs trött) gäng som tidigt i lördags morse satte kurs mot Nässjö och spel i den öppna inomhusserien.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2018 10:42

Laget bestod i yngsta spelaren Klara sju år, Minou, Julia, Felicia, Nemo, Anna, Johan och undertecknad med extra stöd av Inger.
Foto: JåGus                                                                                                                  Foto: Jan-Åke Gustavsson

Inleder tillsammans i lag ett gör Felica, Julia och Minou. Lag två på banan är Klara, Anna och Nemo.

Första mötet mot Vetlanda slutar 0-4. LEJ’s lag ett är galet nära att piska gubbarna i HVE’s ena halva men faller med en lilleflytt i sista klotet. Surt, men härifrån är det enbart segrar.

Efter matchen mot HVE diskuterar vi i lager om vi ska ändra något. Resultatet blir att vi sätter ihop Felicia, Nemo, Julia och Minou i lag ett och de ”gamla” och Klara i lag två.

Tranås står för motståndet i andra omgången och av TRA har många av oss spelare goda minnen. Gotland senast slutade nog också med 4-0 till LEJ. Så blir också resultatet den här gången. Jag tror resultatraden får tala för sig själv.

TRA 1-LEJ 1

7-13

6-13

3-13

5-13

Stärkta av pizzalunch och fyra raka, klara segrar mot Tranås är det dags för dagens sista möte. Viss vila uppstår här då Solberga inte haft samma tempo och flyt som vi hittills. Efter någon timmes väntan är vi i varje fall igång.

Vi fortsätter matchningen precis som mot Tranås och här blir det jämnare matcher. Vårt yngre lag i Felicia, Nemo och Julia börjar läckert med att städa av de rutinerade damerna med 13-9. 1-0 LEJ. De gamla vill inte vara sämre och drar också till med seger mot SOL’s herrlag. 13-9. 2-0 LEJ. Nu är det riktigt kul med boule!

Julia står över sista matchen till fördel för Minou. Felica, Nemo och Minou spelar en riktigt tuff batalj mot herrarna i Solberga där lagen följs åt hela tiden. 3-3, 7-7, 9-9 och 11-11. Vi är dock starkast och LEJ’s unga visar återigen på att det krävs mycket för att slå oss. Mycket beröm från Solbergas ”gubbar” som tydligt talar om att de minsann inte håller på med välgörenhet, de vill vinna men lyckas inte med bedriften. 13-11. 3-0 LEJ.

Undertecknad uttalar lite klumpigt i pausen mellan match ett och två att de här damerna ska vi banne mig städa av med 13-0. Orutinerad som jag är får jag snart äta upp detta. Damerna börjar med en enkel trea. Ingen dans på rosor här…

LEJ’s gamla kommer igen och lyckas vända matchen till en ganska komfortabel seger, även om det mot slutet saknades både bra läggspel och skytte. Seger med 13-5 och 4-0 LEJ är ett faktum.

Slutorden blir att många, för att inte säga alla, är mycket imponerade av våra unga spelare. Beröm på beröm och spelet talar tydligt om att vi inte blir att leka med i de yngre klasserna i sommaren hemma-SM.

Jag vill rikta ett stort tack till alla spelare, ledare och supportrar i lördags. Hade en mycket trevlig dag!

Skribent: Martin Dahl

BOULE 2020 INOMHUS

Inomhusserien är återupptagen sen en tid. Tvåmanna är avslutat och fyrmanna återupptas i början av augusti.

Till 2020 Inomhus

 

KLUBBMÄSTERSKAP 2020

För anmälan till klubbmästerskap 2020 finns nedan länkar. Du kan också läsa mer här.

Anmälan Mixed Trippel
Berg 15/8 Max 16 lag

Anmälan Öppen Dubbel
Berg 16/8 Max 24 lag

Anmälan Singel & Skytte
Berg 5/9 Max 48 deltagare

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info