Hoppa till sidans innehåll

Lej-trion i vita tröjor

25 OKT 2018 12:58
  • Skapad: 25 OKT 2018 12:58

I Motala boulehall spelades Egons Minne V55t med 21 lag i gruppspel och vi ( Pelle, Hasse, Håkan J) hamnade i 5lags-gruppen med 3-3 som startpunkt. Och så fick vi börja mot storfavoriterna från BRO med landslagsspelare Duvenfeldt, Vejdegren, Johansson.  Hur tacklar man en sån motståndare?  Vi insåg snabbt att här kunde vi inte hålla på med en massa läggspel.  Det kostade oss direkt en 3-a i baken i 1-a omg.  Så vi började spela offensivt med skytte i många lägen istället.  Och det gav resultat på våran poängstapel. Och med hjälp av Motalas besvärliga banor med ett stort hål i mitten, så hade t.o.m. de här rutinerade gossarna klara bekymmer.  Vi lyckades vinna med 13-9 och det var en härlig skalp att börja dagen med.  Deras rankingpoäng låg över 100 p. tillsammans.

Av bara farten slog vi sen Almedalens gubbar ( du Rietz & Co ) med 13-10. Matchskottet långt ute vid kanten på 9,5 m. satt som en smäck i gruset. Deras skytt spelade med dunderklot a´la 80 i omkrets, så det small i väggen när han missade.  Sen blev det strul i sekretariatet för plötsligt fanns det ingen ledig bana enligt tävlingsledaren Bengt för vår nästa match. Vi såg flera stycken, men det blev nobben. Så vi tog en promenad utomhus och kollade in fotbollsmatchen mellan MAIF och Sylvia en stund i solskenet.
Väl tillbaka i boulehallen så försökte vi tyda handstilen på tavlan och kom överens med Flen att spela på lunch-uppehållet kl. 12.00. Det blev dagens flopp.  "- Usch, vilken bana", sa både Pelle och Hasse. Flen vann enkelt med 13-6, så nu gällde det att klippa till BVP- Sandell i sista matchen för att vinna gruppen. Och bana 1 gillade vi och segern var aldrig hotad, 13-4 till oss och därmed slapp vi en utjämningsmatch som gruppsegrare.  Det blev faktiskt B-spel för storfavoriterna BRO så de åkte hem till Stockholm istället för att spela i B-klassen.

Kvartsfinalen mot Lej-rivalerna  Göken, Arne, Håkan E  började vi med att ta en 2-a, 2-a och en 4-a till 8-0.  Göken började rota efter bilnyckeln i byxfickan medan Lag Pelle började tänka på 3-e platsen från ifjol.  Men en boulematch går ju oftast till 13, ( undrar varför grundare av boule valde just 13?) så nu kom den där vändningen som ofta sker i boule.  Det rann på i deras poängstapel och spelet i matchen var väl ingen höjdare precis. 8-13 blev det , så vi fick nöja oss med en delad 5-e plats av 21 lag.

Ett godkänt betyg med tanke på det fina grupp-spelet av oss i vita Lej-tröjor. Och vi lever länge på den fina skalpen vi tog i 1-a matchen.
Tävlingen vanns av PEK Norrköping som besegrade Lag Göken från Lej i finalen.

Skribent: Håkan Johnsson

BOULE 2020 INOMHUS

Inomhusserien är återupptagen sen en tid. Tvåmanna är avslutat och fyrmanna återupptas i början av augusti.

Till 2020 Inomhus

 

KLUBBMÄSTERSKAP 2020

För anmälan till klubbmästerskap 2020 finns nedan länkar. Du kan också läsa mer här.

Anmälan Mixed Trippel
Berg 15/8 Max 16 lag

Anmälan Öppen Dubbel
Berg 16/8 Max 24 lag

Anmälan Singel & Skytte
Berg 5/9 Max 48 deltagare

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info