Hoppa till sidans innehåll

Personlig lockdown

04 MAJ 2021 18:47
Maj börjar inte på det sätt vi alla till mans hoppats på, utan istället är det fortsatt skarpt läge med ökad smittspridning och till råga på allt ett j..a skitväder.
  • Skapad: 04 MAJ 2021 18:47

Region Östergötland uppmanar alla länets invånare till en personlig lockdown från och med den 30 april för att få bukt med den stora smittspridningen av covid-19 i länet. Rekommendationerna gäller i två veckor framåt.

Idag meddelas dessutom att Sverige ligger i topp i Europa vad gäller smittspridning och till de värst drabbade regionerna hör Östergötland.

Det framkom även hur många som trots vaccin smittats och hur många som avlidit. Vaccin innebär inte att man är immun utan bara att man har förbättrat sina chanser att slippa svår sjukdom eller död.  

Fortsatt gäller följande viktiga råd:

  • Träffa inga andra än dem du bor med.
  • Stanna hemma vid minsta symtom.
  • Arbeta hemifrån om du kan.
  • Håll avstånd till andra – minst två meter.

Utgå från att alla du möter är smittade. Meningen är att minimera de fysiska kontakterna så mycket som det bara går.

Personlig lockdown gäller alla, även de som är vaccinerade (en eller två gånger), har haft covid-19 med ett positivt test eller antikroppar. Alla måste ta personligt ansvar i det här läget och göra sitt yttersta. Det är endast genom att hjälpas åt som vi tillsammans kan minska smittspridningen och förändra den allvarliga situation vi befinner oss i.

I Corren kan man läsa om golfklubbar som rekommenderar spel enbart ihop med de man bor ihop med och 50%-iga avbokningar denna vecka. Golf, av många betraktad som den mest coronasäkra sporten.
Vidare går att ta del av den ena mer eller mindre hemska beskrivningen av vardagen för vårdpersonalen och inte minst berättelser om de som aldrig tycks bli friska från detta elände.

Den nu påbjudna skärpningen gäller i två veckor. Kan du avstå från att spela i större grupp under den tiden eller anser du dig stå över restriktionerna och tycker att lite boule kan väl inte vara farligt. Valet, och ansvaret, är ditt.

CJN_150713_31.jpg

”Man måste tänka efter själv”, är padelmatchen, fotbollsmatchen eller golfrundan livsviktig för dig? –”Samtidigt kan vi inte säga att det förbjudet. Det är en uppmaning och vädjan”, förklarar smittskyddsläkare Britt Åkerlind på dagens sportsidor. Det möter inga hinder med att läsa in ”boulespelandet” i meningen ovan.

Styrelsen är helt enig om att har vi inte kunnat spela i större grupp under hela vintern kan vi gott vänta i två veckor till.

Till dess - sköt om er, håll avstånd och träna så mycket ni orkar och vill, på egen hand.

Skribent: Johan Nilsson
E-post: This is a mailto link

LINKÖPINGS BOULESERIE

Anmälan är nu stängd och inom kort publiceras spelschema.


ANMÄLAN TILL ÅRSMÖTET

Kallelsen till årsmötet skickades ut den 18 oktober. För att kunna planera för förtäring behöver du anmäla din närvaro.

Klicka här för att komma till anmälan


LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.


VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

Mer info om våra klubbkläder här

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info