Hoppa till sidans innehåll

Spel i smittotider

13 MAR 2020 10:40
Med anledning av rådande restriktioner i samhället för dämpning av spridning av Coronavirus vill vi klargöra klubbens hållning i frågan och vilka mått och steg vi planerar och vilka som redan vidtagits.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2020 10:40

Två saker har redan skett. Vi tvingas ställa in helgens träning med extern tränare pga smittorisken. Anledningen är inte att vi bedömer själva träningstillfället som en risk i dagsläget utan att den tilltänkte tränaren har konstaterad coronasmitta på sin arbetsplats och därför är belagd med reserestrektioner.

Vi har beslutat att inte åka till Jönköping inför lördagens seriespel i öppen klass. Uttagna spelare upplever i sin vardag restrektioner från sina respektiv arbetsgivare som begränsar rörligehten och i sken av detta anser de, med all rätt, att det vore oansvarligt att omgås med många människor från olika orter på fritiden. Berörda spelare är informerade men vi har ännu inte tagit ställning till, eller talat med berörda, hur vi ska agera inför det kommande seriespelet i veteranklass. Vi ser tiden an.

Nu, fredag lunch, har ÖSBF meddelat att fortsatt spel i inomhusserien är inställt. Se info på ÖSBFs hemsida.

Inga beslut har tagits om inskränkning av planerad verksamhet i boulehallen där smittorisken för närvarande bedöms som låg. Alla deltagarna kommer från närområdet vilket sänker risken så länge läget i Linköping inte förvärras.

För att minska risken för smittspridning ombeds ni dock vid spel eller som publik i boulehallen att respektera följande allmänna råd:

Om ni uppvisar förkylningssymtom  - stanna hemma! Även om det givetvis fortfarande finns helt vanliga förkylningar och influensa så är det främst omtanken för dina medmänniskor som gör att du inte ska utsätta dem för smitta/oro.

Extra viktigt är detta om du får ont i halsen då det är det ett av de första symtomen på Covid-19 och i detta skede är smittorisken som störst.

Ta inte i hand. Man kan tacka för match på annat sätt.

Tvätta händerna, med tvål och varmt vatten, ofta och definitivt innan besök i caféterian.

Nys eller hosta i armvecket.

Vi följer utvecklingen och om vi bedömer att fler åtgärder krävs kommer vi att kommunicera dem skyndsamt.

Men är så länge spelar vi planerade matcher med ovan givna råd som ledstjärnor.

 

..../Johan N, ordf LEJ

 

 

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

BOULE 2020 INOMHUS

TILL 2020 INOMHUS

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info