Hoppa till sidans innehåll

Ännu en het dag

16 AUG 2020 23:53
Är till ända och vi får efter drygt 8 timmars spel kora ett nytt par som klubbmästare i Öppen Dubbel - Malin och Nemo!
  • Uppdaterad: 16 AUG 2020 23:53

Söndag morgon, tillbaka på boulebanorna igen efter en natts avdomning. Klarblå himmel, Roxen ligger spegelblank och allt tyder på att det kommer att bli lika varmt i dag som det var i går. Nu ska det spelas klubbmästerskap i öppen dubbel och vi är, efter några avhopp pga värmen, nere i samma antal lag som i gårdagens MxT, dvs 15. Det är på inga sätt och vis något rekord i dubbelsammanhang för det stammar från 2014-års klubbresa till Örebro då vi var 24 lag i startfältet, i stället är det det lägsta sedan 2012, inte bra. Får hoppas på bättre uppslutning till singel-KM den 5 sept. I singel är rekordet sedan 2003, 35 deltagare, och i fjol var 29. Utmanande!

Men nu är det dubbel det gäller och i regerande mästarnas, Mats och Gabriellas, frånvaro var Håkan och Monica förstaseedade. Arne och Göken, som var i semi för två år sen då vi spelade KM i Österbymo, seedades in på den andra ”planhalvan”. I övrigt förelåg inga seedningar utöver att släktingar och sammanboende i möjligaste mån inte i ska spela i samma pool.

Pool 1: Håkan och Monica vann sin pool planenligt genom vinst över gårdagens guldmedaljörer i MxT, makarna Tollin med 13-11 och Gitten/Inger B med 13-3. Gitten/Inger vinner sedan förlorarmatchen över Åke L/Ulf L och skickar sedan ut Tollins ur dubbelturneringen i skilje med 13-10. Men Joakim var nöjd med helgen som helhet ändå.

Pool 2: Malin/Nemo bjuder Kjell/Willy på dagens första ”Fanny” och följer upp det med att slå lag Rasmus, undertecknad och Rasmus K, med 13-2. I form uppenbarligen. Kjell/Willy skräller sedan mot Annika/Magnus som spelar förlorarmatch efter förlust i inledningen mot lag Rasmus och skickar ut Bergströms i ”två raka”. Lag Rasmus vinner skilje mot Willy/Kjell med 13-7.  

Pool 3: Dagens andra seedade lag, Arne och Göken, svarar för den andra ”Fannyn”. Denna gång är det Michale/Göran som kammar noll. Vinst mot gårdagens finallag, Staffan G och Tomas W med komfortabla 13-3 och de är klara för kvarten. Siv och Bo vinner skiljematchen mot Staffan/Tomas och är även dom klara för kvarten. Staffan och Wrang får trösta sig med gårdagens finalförlust, om det nu är någon tröst.

Pool 4 blev, som vanligt, en 3-lags och TL Ann i lag med Mari drog själv lotten som innebar wo i första matchen och sen direkt in i vinnarmatch. Där väntade Janne/Johan B som vann över Labbe/Gebbe i öppningsmatchen med 13-9. Dessa båda herrar blir damerna övermäktiga och vinner poolen men Ann drar till slut det längsta strået i skiljematchen mot sin guldkompis från fjolårets SM, Gebbe, och vinner med 13-11.

Kvartar: Dagens andra skräll? Ann/Mari slår ut förstaseedade H&M med 13-8. Malin/Nemo besegrar planenligt Siv/Bo med samma siffror. Göken/Arne slår lag Rasmus, till sist får jag väl skriva för vi var på väg tillbaka in i matchen, med 13-10 och Janne/Johan vinner över Gitten/Inger mede 13-3.


Mari, het mot Håkan och Monica.

Semi: Ann/Mari, kanske nöjda, kanske stekta – i ordets rätta betydelse, eller bara inte tillräckligt bra – 7-13 mot Mali/Nemo. Göran/Arne leder sin semi stort och länge men bjuder tillbaka Janne/Johan in i matchen och som om inte det vore nog, även på själva matchen genom att gå i ”läggfällan”, 13-10.


Göken la som vanligt bra  men i sista omgången blev det för mycket lägg.

Final: Malin/Nemo öppnar bäst och drar ifrån. Janne/Johan får inte spelet att stämma men skam den som ger sig, de kommer igen. Matchen står och väger, både Malin och Nemo spelar bra men nu är det så långt gånget i solgasset, klockan närmar sig 18, att tom Malin börjar se matt ut. De går upp till 11-9 då Janne plötsligt har matchläge. Lägg in eller skjut bort med sista kulan och en fyra och match är hemma. Janne skjuter men kulan susar förbi målet, en trea och 11-12. I sista omgången får J'na inte bort Malins poängklot och Nemo tre klot på sig att göra match. Han missar det första lägget men lägger in sitt andra och 13-12 ger titeln till mor och son Malin och Nemo Råsander.


Nemo lägger för match.

Vi bugar och grattar, Malin till sin tredje inteckning i vandringspriset (hon vann 2010 och 2012, båda gångerna med Rasmus) och Nemo till sin första.


Årets klubbmästare i öppen dubbel, Malin och Nemo Råsander, flankerade av tvåorna Janne Å och Johan B.

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

KLUBBMÄSTERSKAP

Vi kommer spela klubbmästerskap helgen 3-4 juli. 3/7 Mixed Dubbel och 4/7 Singel / Skytte. Det är dags att anmäla!

TILL ANMÄLAN

DM/SM-KVAL

Anmälan till DM i distriktet och tillika SM-kval hittar du här. Grenarna är Singel, Mixed Dubbel, Dubbel och Trippel.

ANMÄL DIG HÄR

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info