Hoppa till sidans innehåll

Dags för KM

13 AUG 2020 22:22
Till helgen blir det äntligen KM, årets första, med MxT på lördag och ÖD på söndag.
Spelplats är banorna på Kungsbrohov, som numera är att betrakta som "våra egna".
  • Uppdaterad: 13 AUG 2020 22:22

Lejonkulan är sedan i våras, tillsammans med SPF Berg (tror jag dom heter), IFK Wreta klosters boulesektion. IFK gör mycket för att utveckla området kring sin anläggning och söker stöd för diverse åtgärder hos kommunen och då det redan fanns en boulebana, Torkils förtjänst för övrigt, föll det sig naturligt att även innefatta den och dess verksamhet, läs - främst Lejonkulanspelare, i satsningen. Vad som hitintills märkts av mest är väl anläggandet av en väg fram till banorna och en ny parkering i direkt anslutning därtill. Påpekas bör att vägen först och främst är till för de som har svårt för att gå de dryga 100 meterna från den stora parkeringen till banorna eller för de som har något som ska fraktas till banorna, ex vis ett partytält. Mer om det nedan.
Vidare finns planer för att anordna sittgrupper, ett låst utrymme för diverse bouleutrstning mm. Vi har även full tillgång till klubbhuset med toaletter och möjlighet att hålla möten där. I förrådsbyggnaderna finns även en del utrustning som kan vara bra att ha såsom krattor od. Området kring banorna gräsklipps och det hela sköts som en del av idrottsplatsen. Vi ska givetvis vara tacksamma för detta och bidra till att området hålls i ordning efter bästa förmåga.

Beträffande kommande KM tyder väderleksprognoserna på varmt, mycket varmt väder. Därför är det viktigt att förbereda sig på detta genom att dricka mycket, gärna med vätskeersättning, Resorb eller dylikt är väldigt effektivt. Klubben kommer dels att ha med ett inlånat partytält och dels sätta upp tält som vi får låna av IFK, allt för att skapa så mycket skugga som möjligt. Ta gärna med en egen stol om ni vill sitta i skuggan. Varmt kommer det säkert att bli men förmodligen inte värre än några av de SM många av oss varit med på, ex vis i Karlstad -18 eller i Linköping -19. 

Vi har beslutat att under rådande restriktioner inte spela på fler än 6 banor samtidigt för att skapa lite "luft" mellan matcherna. Detta innebär att beroende på hur många lag vi till slut blir i startfälten kan det bli aktuellt med väntetider. Vi kommer då att spela matcherna i turordning - så snart man står i tur och har motstånd spelar man på första lediga bana osv. Turordningen är pool 1 match 1, pool 2 match 1 osv till sista poolen match 5 och därpå slutspelet. Vi kommer inte att ha något dedikerat lunchuppehåll.

Påminner om SBFs riktlinjer för tävlingspel under pandemin:
Max 50 personer, spelare och arrangörer.
Håll avstånd till med- och motspelare utanför familjen.
Inga handskakningar eller "high five".
Vid mätning ska endast den som mäter och en spelare från motståndarlaget vara framme.
När domaren, undertecknad, mäter ska ingen vara närmare än 2 meter. Vilket för övrigt stipuleras som en möjlighet för domaren att påbjuda när som helst, enligt spelreglerna.
Plocka upp kloten var och en och inte alla på en gång. Rör inte någons annans klot.
Om någon kämmer obehag för att spela med flyttbar ring eller med gemensam lille så löser vi det på plats. Tala i så fall med TL, Ann G, innan spelstart. Vi kommer att ha tillgång till handsprit.

Om man nu får lite väntetid utöver det vanliga så passa på att prova på spelet "Cornhole" som Håkan E lovat att introducera för de som är intresserade. Själv kan jag efter att ha provat tidigare i våras meddela att det måhända ser enkelt ut men är, precis som boule, inte så lätt som det ser ut och det innehåller dessutom möjligheter för att "djävlas" med motståndarna och sånt är ju alltid kul.

Välkomna till Berg i helgen för förhoppningsvis två dagar med bra boule och trevlig samvaro, trots distans och handsprit.

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

KLUBBMÄSTERSKAP

Vi kommer spela klubbmästerskap helgen 3-4 juli. 3/7 Mixed Dubbel och 4/7 Singel / Skytte. Det är dags att anmäla!

TILL ANMÄLAN

DM/SM-KVAL

Anmälan till DM i distriktet och tillika SM-kval hittar du här. Grenarna är Singel, Mixed Dubbel, Dubbel och Trippel.

ANMÄL DIG HÄR

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info