Hoppa till sidans innehåll

Det gäller att hålla i

19 APR 2021 23:29
Smittspridningen är fortsatt hög i regionen vilket återspeglas i antal inneliggande för vård på våra sjukhus. Smittan drabbar nu i allt högre grad yngre människor och risken att bli smittat är fortsatt hög.
  • Uppdaterad: 19 APR 2021 23:29

Så sent som i fredags kom FHM ut med nya riktlinjer för de som fått minst en (1) dos vaccin för minst tre veckor sedan, som innebar att det nu öppnas upp för ökad rörlighet för dessa personer men samtidigit gäller fortsatt de allmänna restriktionerna om att inte skapa trängsel, hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid sjukdomssymptom. Lite motsägelsefullt, eller?

SBF har när detta skrivs inte justerat sina rekomendationer för boulespel utan snarare meddelat inskränkningar. Varbergs Strandcup är inställd, något seriespel i juni lär vi inte se röken av, tävlingsstoppet gäller fortfrande till den siste juni och SM i Sälen är inställt. SBF ihop med distrikten skissar på hur ett SM-kval med final i september skulle kunna se ut, om smittläget tillåter det i juli. SBFs rekommendationer hittar du här. De går i korthet ut på att:

Att hålla avstånd, hela tiden, inte minst då man plockar upp sina klot. Ha minst en armlängds avstånd – gärna mer – till närmaste person. Träna inte fler än sex personer per bana. Träna inte fler än åtta personer per banområde à 80 kvadratmeter, dvs se till att ha 10 kvm/spelare på området.  Ha alltid minst en tom bana mellan banor där träning pågår. Använd gärna munskydd om det kan bli svårt att hålla avstånd och hantera munskydden enligt föreskrifterna – tvätta händerna innan det tas på, innan det tas av och så snart det har tagits av och slängts på rätt ställe. Undvik trängsel, möten och köer. Ta er till och från banorna på smittsäkert sätt.
Den som har symptom ska givetvis stanna hemma och inte delta i någon träning.

Men det viktigaste av allt, och det gäller till den dag något annat meddelas, är att ovan riktlinjer gäller ÄVEN för de som är vaccinerade, en gång, två gånger och för en månad sedan spelar ingen roll - följ restriktionerna!

Jag vill inte oroa någon men en vaccination ger ett ökat skydd mot sjukdom och allvarlig sjukdom och död men den ger inte ett 100%-igt skydd och jag vet att det finns personer som insjuknat vaccinet till trots.

Styrelsen beslutade vid sitt tredje möte för året att vi inte kommer att genomföra några klubbgemensamma aktiviteter så länge situationen ser ut som den gör och under rådande tävlingsstopp är det inte heller aktuellt att arrangera någon utomhusserie. Vi vill inte genomföra träningar som inte är öppna för alla.

CJN_150718_230.jpg
På den tiden "hålla avstånd" hade en helt annan innebörd.

Ansvaret för att restriktionerna efterlevs ligger till syvende och sist på den enskilde spelaren men den som på personliga urval väljer att kalla till spel har givetvis ett ansvar som "arrangör". Klubben fråntar sig genom styrelsens beslut allt sådant ansvar och förutsätter att det spel som genomförs på våra anläggningar (Boulehallen, inkl P-platsen, och Kungsbrohov) sker i enlighet med SBFs riktlinjer.

I väntan på att allt återgår något så när till det normala kan meddelas att klubben erhållit RF-stöd för Idrott till äldre. Med äldre asvses i detta sammanhang 65+. Michael Nilsson håller som bäst på och funderar på hur vi ska använda dessa medel för att gynna de äldres idrottande så har du någon idé, bra eller tokig, så delge Michael den. Det går bra att skicka den via klubbens e-postadress nedan.

Med hopp om att SBF och FHM mht till rådande smittspridning snart kan meddela betydande lättnader i vardagen.

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

KLUBBMÄSTERSKAP

Vi kommer spela klubbmästerskap helgen 3-4 juli. 3/7 Mixed Dubbel och 4/7 Singel / Skytte. Det är dags att anmäla!

TILL ANMÄLAN

DM/SM-KVAL

Anmälan till DM i distriktet och tillika SM-kval hittar du här. Grenarna är Singel, Mixed Dubbel, Dubbel och Trippel.

ANMÄL DIG HÄR

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info