Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt tufft läge

31 MAR 2021 18:50
Påsken är i antågande och så sent som i går bjöds på temperaturer som skulle göra tom en normal midsommarafton avundsjuk men detta innebär på intet sätt pandemin är över, tvärt om.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2021 18:50

I dag, läs den siste mars, meddelade stadsministern att de restriktioner som var planerade att kunna lättas på den 11 april, om smittspridningsläget så tillåter, förlängs till 3 maj och att vi alla ska fira den kommande påsken utan att träffas i större grupper utöver familjen och att framför allt träffas utomhus och med distans. Det sista bör understrykas då smittrisken inte är lika med noll bara för att man är utomhus, det mest effektiva är att hålla avstånd till de man träffar.

Nu är sista spiken islagen i den kista som kallats "inomhussäsongen 20-21". Det kommer inte att förekomma någon verksamhet i boulehallen denna vår utöver den enskilda träning med familjen som varit möjlig hela tiden och den möjligheten finns kvar så länge man pga vädret väljer att vilja ta ett pass inomhus.

När det gäller utomhus är det fortsatt 8 personer som tillåts i en sk offentlig sammankomst. Dit räknas inte bouleträning men som jag skrev sist så bryr sig nog inte sars-cov-2 viruset om det, oavsett mutation. 

CJN_150523_64.jpg
Något att längta efter. Klubbresan och KM maj 2015.

Av denna anledning planerar klubben inte för några gemensamma övningar då vi i styrelsen tycker att grupper om 8 personer helt enkelt är för små för någon ledd verksamhet, men däremot vill vi givetvis uppmuntra till spel på egen hand under förutsättning att restriktionerna följs och att man även läser igenom och tar till sig vad SBF rekommenderar när det gäller utomhusträning. Det finner du här.

I korthet går det ut på:

Att hålla avstånd också utomhus. Hela tiden. Ha minst en armlängds avstånd – gärna mer – till närmaste person. Träna inte fler än sex personer per bana. Träna inte fler än åtta personer per banområde à 80 kvadratmeter. Ha alltid minst en tom bana mellan banor där träning pågår. Använd gärna munskydd om det kan bli svårt att hålla avstånd och hantera munskydden enligt föreskrifterna – tvätta händerna innan det tas på, innan det tas av och så snart det har tagits av och slängts på rätt ställe. Undvik trängsel, möten och köer. Ta er till och från banorna på smittsäkert sätt.
Den som har symptom ska givetvis stanna hemma och inte delta i någon träning.

Notera att än så länge finns det ingenting som innebär några lättnader i förhållningssättet kopplat till huruvida man är vaccinerad, en eller två gånger, eller inte.

Samlas gärna och spela så mycket ni orkar och vädret bjuder in till men beakta ovanstående, så vi slipper läsa om "oansvariga boulespelare" på Correns insändarsida (som vi fick göra i fjol. Jag kan bara hoppas att det inte var lejonkulor.). Jag förutsätter att ni är så pass kloka att ni förstår allvaret, framför allt för vården och dess personal, i den rådande situationen, och anpassar era träningar därefter. För handen på hjärtat - varför ska man vara fler än 8 för att få spela ett par träningsmatcher?

Med hopp om bra väder, och därmed chans att få vädra boulekloten, och bättre tider, passar jag redan i dag på att önska alla medlemmar en Glad Påsk.

CJN_100401_4580.jpg
Påskfest - 2022 kör vi igen!

Skribent: Johan Nilsson
E-post: This is a mailto link

LINKÖPINGS BOULESERIE

Anmälan är nu stängd och inom kort publiceras spelschema.


ANMÄLAN TILL ÅRSMÖTET

Kallelsen till årsmötet skickades ut den 18 oktober. För att kunna planera för förtäring behöver du anmäla din närvaro.

Klicka här för att komma till anmälan


LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.


VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

Mer info om våra klubbkläder här

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info