Hoppa till sidans innehåll

Händer det nåt?

15 MAJ 2020 19:09
Ja frågan kan ju anses motiverad, men tyvärr händer det inte så mycket i boulesverige just nu men jag ska försöka mig på en sammanfattning av läget.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2020 19:09

Svenska Bouleförbundet har, som ni förhoppningsvis läst på annat håll, skjutit upp det mesta till efter sommaren och hoppas på att ett någorlunda normalläge gäller i augusti.

Detta innebär bl a att seriespelet sammandrag 1 är flyttad till september, sammandrag 2 är flyttat till 22-23 augusti och SM beräknas starta den 11 augusti i ett nedkortat format. Vad det innebär är i skrivande stund inte meddelat. Därutöver har Svenska Cupen, Landslagskvalet för veteraner, SM-veckan i Halmstad och Årsmötet antingen ställts in eller skjutits på framtiden. Detsamma gäller ÖSBFs årsmöte. Som ytterligare lök på laxen är Varbergs Strancup inställd och SBF skriver i sitt senaste veckobrev -"att förbundsstyrelsen tar för givet att inga bouletävlingar arrangeras så länge myndigheterna/regeringen inte släpper på de nuvarande restriktionerna". och

Checklista vid träning.
• Undvik närkontakt mellan idrottsutövare
• När det är möjligt – håll träningar och idrottsaktiviteter utomhus
• Skjut upp matcher, träningsmatcher, tävling och cuper
• Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel
• Undvik onödiga resor i samband med idrott.

Därför har vi valt att tills vidare inte arrangera någon fortsättning på inomhusserien, någon utomhusserie eller bedriva organiserad träning i klubbens regi.
Så fort det öppnar sig ska vi försöka få till en fortsättnng på inomhusserien så att slutmatcherna om priserna kan spelas och priserna delas ut. Vi ska givetvis dela ut de prispengar som i anmälningsavgiftten är öronmärkta för detta. Däremot utgår ingen ersättning för "förlorad möjlighet till spel" i hallen i form av återbetalning av banhyror o dyl.

Vi kommer även att börja träna tillsamman så fort det bedöms som möjligt, det är ju trots allt det som är själva grejen med att vara med i en klubb, att få  tillfälle att spela ihop och att få vinna över sina kompisar :-)

Under tiden spelas det spontant lite här och där under veckorna, några spelar uppe vid hundklubben, granne med boulehallen, andra i Berg och några i Vidingsjö. Det är något som inte arrangeras av klubben men som givetvis är öppet för alla som vill vara med. Vi tar inte på oss något ansvar för att tala om var och när det spelas utan det får ske genom kontakter medlemmarna emellan och om just du undrar varför du inte blivit tillfrågad så ta gärna initiativ till en egen grupp och bjud in några att spela med men tänk på de gällande råden - håll avstånd och ta inte i hand och sist men inte minst stanna hemma om du känner dig förkyld eller har feber.

Med hopp om att nästa "boulentin" andas mera optimism.

..../Johan N

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

BOULE 2020 INOMHUS

Inomhusserien är återupptagen sen en tid. Tvåmanna är avslutat och fyrmanna återupptas i början av augusti.

Till 2020 Inomhus

 

KLUBBMÄSTERSKAP 2020

För anmälan till klubbmästerskap 2020 finns nedan länkar. Du kan också läsa mer här.

Anmälan Singel & Skytte
Berg 5/9 Max 48 deltagare

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info