Hoppa till sidans innehåll

"Inomhus-SM för klubblag"

23 AUG 2021 23:00
I lördags (21 aug) avgjordes 16-dels och 8-delsfinalerna i ett lite försenat Inomhus-SM för klubblag, en tävling som tidigare gick under namnet Svenska Cupen Öppen och som i år alltså spelades utomhus.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2021 23:00

Det fanns tre olika spelorter att välja på och LEJ valde trevliga Lindome.

Minou, Felicia, Rasmus, Malin, Tomas, Marie och Janne sammanstrålade på Åby travet 😊 Ja förstås på hotellet som ligger i anslutning till travbanan i Mölndal. Är man på en travbana så måste det ju  även bli lite hästkapplöpning och det blev det förstås på kvällen (se bild) och det efter det att vi ätit gott  på restaurangen. Flera av våra spelare visade oanade talanger och även en enorm fighting spirit, så lagledarna var tvungna att gå in och lugna ner vissa av deltagarna då de tenderade att bli lite väl taggade😉 Men jag är säker på att det var en perfekt och även uppskattad uppladdning på hotellet och jag tyckte mig även höra viss uppskattning över informationen om vår fina travsport (tack Tomas 😊)


Någon typ av uppladdning får vi förmoda, men det förefaller ju som skribenten har rätt i sin analys. De verkar ha kul.

Lördag morgon åker vi vidare mot Lindome, där morgonpigge Martin möter upp. Vår lottning var inte den lättaste, vi möter Lindome på hemmaplan, ett av Sveriges absolut bästa lag och som visade dokumenterad form i första Elitserieomgången. Dessutom på banor som är allt annat än lättspelade, men vi lät oss inte avskräckas och var vid gott mod, vi har överraskat Lindome förr.

Tävlingsformen går till som följer, först spelas 6 singlar varav en damsingel, varje match ger 2 poäng. Efter det spelas 3 dubblar varav en mixed, som vardera ger 3 poäng. Sen avslutas det hela med 2 tripplar varav en mixed där varje vinst ger 5 poäng. Totalt 31 poäng att spela om och först till 16 poäng vinner och då avbryts förstås övriga pågående matcher.

Malin spelar damsingeln mot landslagsmeriterade Tove Orrbeck och har greppet större delen av matchen men räcker inte riktigt ända fram då Toves läggspel börjar fungera allt bättre ju längre matchen lider. Malin åker på en knapp förlust efter mycket bra spel.

Minou spelar mot likaledes landslagsmeriterade Stefan Holmström och har 7-7 men sen drar Stefan ifrån, men så härligt att se Minous respektlöshet och kämpainsats, snyggt jobbat.

Marie leder även hon sin match men lyckas inte riktigt knyta ihop utan förlorar knappt, men det kändes som om den matchen kunnat sluta hur som helst.

Rasmus, vår maestro, möter ytterligare en meriterad spelare i form av Henrik Hugosson och lyckas efter bra spel besegra honom, repekt.

Tomas och Jannes förluster är inget att säga om, bra spel men förlust mot övermäktigt motstånd, räcker helt enkelt inte till mot Stefan Giza resp Davy Johansson, lite stolpe ut i vissa vändor och då är det svårt mot det motståndet. Siffrorna efter singlarna var 2-10, kanske inte helt rättvisande efter hur matcherna såg ut men i sådana här matcher ser man ändå vad rutin betyder.

Underläge inför dubblarna och vi behöver vinna två för att kunna gå vidare mot tripplarna. Rasmus och Felicia spelar mixeddubbeln mot Tove Orrbeck och Henrik Hugosson. Malin och Martin tar sig an Stefan Giza/Daniel Larsen och Tomas och Janne möter Stefan Holmström och Davy Johansson. Inga lätta matcher precis, men roliga. Malin och Martin spelar bra mot lag Giza och Martin skjuter fantastiskt bra men det räcker ändå in riktigt. Tomas och Janne inleder bra men lag Holmström tar över, Tomas läggspel fungerar inte riktigt så vi byter inbördes men blir inte mycket bättre, Mari kommer in istället för Tomas, full av energi som vanligt men lyckas ändå inte vända utan det blir förlust. I det läget står mixeddubbeln och väger vid ställningen 7-7 men jag är övertygad om att vi vunnit den om de fått fortsätta spela. Lite kuriosa….. kul att höra Stefan Holmströms beskrivning av vår Tomas då de varit klubbkompisar för 30 år sedan 😊

Det var en svår uppgift, det visste vi redan innan, men som en av lagledarna är jag stolt över vad vi presterade och vi hade dessutom roligt, vilket även det är viktigt. Sådana här matcher/tävlingar ger dessutom rutin vilket vi kommer att ha nytta av i framtida seriespel och tävlingar. Tack laget, ni var grymma!

Skribent: Jan Åsberg

LINKÖPINGS BOULESERIE

Nu är vi igång. Resultat och spelprogram finns under länken nedan.

Till seriesidan

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

Mer info om våra klubbkläder här

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info