Hoppa till sidans innehåll

KM i Mixeddubbel, singel och precisionskytte

14 JUN 2021 00:17
Nu är det äntligen dags att dra i gång lite verksamheten i klubbens regi utöver de tre träningspassen per vecka som startade upp i och med de lättade restriktionerna den 1 juni.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2021 00:17

Väl medvetna om att tävlingskalendern fylls på med allehanda erbjudanden men ska vi ha en chans att genomföra vår KM i ett pressat schema så är det lika bra att passa på. Kan man vara med så kan man, kan man inte så är det en prioriteringsfråga.

Att deltaga i KM är i min värld något som man som medlem alltid ska prioritera, det är själva kärnan i att vara med i en klubb. Givetvis kan man ha förhinder och missa något av de KM som arrangeras, men de som aldrig spelat ett KM förstår jag mig inte på.

Först ut blir KM i Mixed Dubbel, dvs dubbellag bestående av en spelare av vardera kön som spelas på banorna på Kungsbrohov, Berg, lördagen den 3 juli. Vi spelar i enlighet med gällande tävlingsbestämmelser för KM och de restriktioner som då gäller och anmäler Er gör ni via länken till formuläret här på hemsidan. 

CJN_190302_7.jpg
Finalen i MxD 2019 som spelades inomhus, Felicia och Rasmus vann.

Beträffande själva spelet, som alltså är pool, så meddelar KM-ansvariga Ann G att spelstart är kl 10:00 och att vi ska hoppas på fint väder och medtaga matsäck. Som tilltänkt domare meddelar jag att anmälan om närvaro ska ske på plats på tävlingsdagen senast kl 09:30.

CJN_200905_36.jpg
Singel 2020, i den ena semifinalen möts Labbe och Rasmus. Rasmus vann. I den andra slog Janne Malin, så där har ni årets seedning klar.

Nästa arrangemang går av stapeln redan dagen därpå, dvs söndagen den 4 juli, och även då på "våra" banor i Berg. Då spelar vi Öppen singel, med öppen avses att alla kan vara med, oavsett kön och ålder, och singel är i detta sammanhang en spelklass, inte ett civilstånd. Samma tider gäller som på lördagen, dvs anmälan om närvaro kl 09:30 och spelstart kl 10, om lottningen inte är klar tidigare, för det finns ju ingen anledning att vänta. Anns uppmaning om att hoppas på bra väder och medtaga något att äta och dricka gäller förmodligen även på söndagen.

CJN_200905_38.jpg
Tomas P, under precisionsskytte.

I direkt anslutning till singel-KM, efter poolspelet som tidigast, avgörs även KM i precisionsskytte. Den observante har noterat att reglerna för precisionsskytte har skärpts, vilket gör det än svårare (men det är ju bra att ha nåt att skylla på) men vi kommer givetvis att tillämpa de nya reglerna. Undertecknad kommer att dra skillanderna i regelverket innan start. Låt nu inte detta avskräcka er från att skjuta utan se det i stället som en kamp mot er själv, även om ni kanske tycker att att en slutseger känns ouppnålig. Det är alltid roligt att försöka förbättra sig gentemot föregående års resultat. Själv sköt jag då 0 poäng, så en förbättring känns ju inte omöjlig.

Slutligen bör påpekas att parkeringen invid banorna är till för de som inte KAN gå 100 m. Det gäller således publiken, för kan man spela boule i flera timmar så kan man väl gå till banorna, eller?

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

LINKÖPINGS BOULESERIE

Dags att anmäla ditt lag till Linköpings Bouleserie. I år en variant på grund av pandemin.

Anmälan här

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

Mer info om våra klubbkläder här

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info