Hoppa till sidans innehåll

Lite ljusning i mörkret

28 FEB 2021 20:29
Februari månad är till ända och vi går nu in i mars, en månad då vi kanske hoppats på att boulelivet skulle börja återgå till det normala. Men..
  • Uppdaterad: 28 FEB 2021 20:29

nu blir det inte så. Smittspridningen i regionen må ha dämpats något men är fortfarande på en hög nivå och så kallad samhällssmitta föreligger samtidigt som oron för en tredje våg och allehanda mutationer är stor.

På så sätt är det onekligen en ljusning i att det plötsligt blivit vår med över 10 plus ute vissa av de senaste dagarna och i solen går det nu alldeleds utmärkt att träna boule. Dock finns inga lättnader i tävlingsförbudet i sikte och SBFs generalsekreterare definierar "träning i mindre grupper" som att grupperna får omfatta upp till 8 personer.

Klubben kommer inte att kalla till några aktiviteter under mars och i de fall ni väljer att spela i mindre grupper så tänk på att hålla avstånd, undvik att blanda grupperna och spela företrädesvis dubbel. Det sägs att den engelska virusmutationen är 70% smittsammare än den "vanliga". Mot detta kan ni tänka på att trippel innebär 67% större smittorisk än dubbel, så länge du inte spelar med någon du bor ihop med.

CJN_200411_6.jpg
Utepremiär 2020, Vallastaden.

Avslutningsvis lite ljus i tunneln, trots allt. Vi ansökte i januari till RF om aktivitetsstöd för sista kvartalet 2020 och fick i fredags besked om att vi beviljats stöd. Givetvis är vi mycket glada över att vi får 59 000 kr i stöd men samtidigt ska understrykas att beloppet utgör ungefär hälften av den förlust vi gjorde jämfört med motsvarande period året innan och att det bara täcker halva årshyran för hallen.

Hur pandemin kommer att slå mot vår ekonomi över tid är nu till stor del avhängigt i vilken omfattning utomhussäsongen kommer till stånd. Styrelsen räknar inte med några inkomster för inomhussäongen mer denna vår, vilket spär på det underskott vi budgeterade med i november, men vi hoppas och tror på att utomhussäongen på något sätt kommer att bli av, även om seriespelet kan komma att flyttas i tid, och att det då blir dyrt. Med RFs bidrag innebär detta sammantaget att vi förhoppningvis kan hålla underskottet på den nivån som vi gissade i budgeten.

Med hopp om att vi i mars ska skåda ljuset.

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

LINKÖPINGS BOULESERIE

Dags att anmäla ditt lag till Linköpings Bouleserie. I år en variant på grund av pandemin.

Anmälan här

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

Mer info om våra klubbkläder här

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info