Hoppa till sidans innehåll

Nu börjar vi om

03 JUN 2020 23:27
Vi avvaktar Folkhälsomyndighetens besked om vilka restriktioner som ska gälla i sommar och de ska komma i veckan.
Till dess...
  • Uppdaterad: 03 JUN 2020 23:27

Vår förhoppning är att kunna avsluta inomhusserierna, kora vinnare och dela ut priser. Planen är att börja med slutspelet för div 1 och kvalet till div 1 och spela dessa samtidigt men på olika platser. Berörda lag kommer att meddelas via e-post under veckan om vad som gäller och vår förhoppning är att komma igång så snart som möjligt, typ redan i nästa vecka.


Tallbovallen har inte fått ta emot några boulespelare denna vår.

Beträffande 4-manna och de återstående omgångarna i den serien avvaktar vi till efter semestern.

Vi brukar ha ett medlemsmöte i slutet av inomhussäsongen, det har vi inte kunnat haft i år och att hålla ett utomhus låter sig inte heller göras med de restriktioner som alltjämt gäller, dvs max 50 personer och inga 70+ i onödigt umgänge.
Istället för detta möte är medlemmarna välkomna att fråga styrelsen via e-post om vad det än må vara man funderar över, det är man ju iofs alltid, men just i dessa tider kan vi trycka lite extra på denna kanal. Adressen är This is a mailto link, så är det något du undrar över som vi inte skrivit om på hemsidan - maila på.

Så länge det inte kommer några nya direktiv från myndigheterna kommer vi inte att bedriva några träningar/klubbkvällar i klubbens regi då det äventyrar både antalet personer som samlas, även om vi kanske inte blir mer än femtio på en klubbkväll, så är vi ju trots allt över 100 medlemmar och vi vill inte ha träning enbart för utvalda och det faktum att personer över 70 ska undvika onödigt umgänge, och där sorterar vi in många av våra medlemmarna och vi vill inte fresta dessa till umgänge som kan undvikas.

Spela boule tycker vi däremot att alla som vill och kan ska göra men då sker det på eget ansvar och i mindre grupper. De ovan nämnda serieomgångarna samlar som mest 16 spelare på en gång och vi kommer att spela på platser med gott om utrymme. Om du är intresserad av att spela men inte vet var och när det finns någon mindre grupp att hoppa med i så kontakta Johan Björling eller Joakim Tollin för tips.
Givetvis spelar vi inte med förkylnings- influensasymtom, hostar /nyser i armvecket, håller avstånd, tar inte i hand och är noga med handhygienen.


Även om skokravet inte gäller på träning, så rekomenderar vi
INTE denna typ av skor vid spel, men de är i ringen.

De KM som vi så här långt har skjutit upp hoppas vi kunna genomföra under sensommaren/tidig höst och så snart det är tillrådligt kommer vi att arrangera lite andra gemenssamma aktiviteter i syfte att träffas och få igång verksamheten.

Styrelsen har i avvaktan på veckans besked, som vi hade hoppats på att ha fått idag, valt att inte rekomendera vare sig det ena eller det andra beträffande årets SM. Som väl många av er redan har sett så hoppas SBF på att kunna genomföra SM i augusti, den 11-16 näramre bestämt, dvs från tisdag morgon till söndag kväll med bibehållet spelschema exkl MxT. Att SM inte börjar som vanligt, dvs på söndagen, beror på att den tilltänkta spelplatsen då är bokad av ett annat arrangemang, men som nu enligt uppgift är inställt, vilket visar på vilken osäker tid vi lever i. SBF har gått ut med att anmälningstiden till SM, oavsett om det blir något eller inte, går ut den 15 juni. Oavsett när beskedet kommer och om vi som klubb väljer att rekomendera medlemmarna det ena eller det andra så är det inte så många dagar kvar till den 15.e. Tänk på det.


Sist gick SM på hemmaplan, SAAB Arena. I år det tänkt att spelas på Elmia, Jönköping.

Om restriktionerna omöjliggör ett SM så ligger seriespelet veckan efter också i farozonen.

Med detta sagt vill jag bara uppmana er till att bita ihop och hålla ut ett par dagar till så ska vi förhoppningvis kunna räta ut några frågetecken innan eller i helgen. Håll utkik här på hemsidan och till dess - kasta kula!

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info