Hoppa till sidans innehåll

Rasmus är bäst

05 SEP 2020 19:52
I alla fall i singel efter att i dagens KM gått obesegrad genom hela tävlingen.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2020 19:52

Några sena återbud, varav flera pga sjukdom och meddelade till TL Ann G, tråkigt med sjukdom men bra att meddela så vi inte behöver vänta i ondödan med lottningen, Krya på er! och till de som uteblev utan att meddela sig - skärp er! gjorde att det klubbrekord i antal deltagare vi tidigare i veckan hoppades på kom av sig. I stället landande vi nu på 26 delatagare vilket ifos kanske inte är så dåligt men med tanke på att 10 av de som var med i fjol i år saknades i startfältet så undrar man ju lite. Då var vi 29.

Vi får till kommande år försöka göra KM mer attraktivt, för som förening måste vi ha målet att alla som kan och är friska, ska spela KM. Så har ni några förslag till förbättringar som kan leda till bättre uppslutning så är ni välkomna att kontakta mig.

Man spikar spelordningen på fredagen utifrån antalet deltagare och väl på plats är det inte helt enkelt att göra om den, iaf inte så lnge vi kör med spelande både TL och domare. Nu blev det åtta pooler varav sex 3-lags, å andra sidan innebar det att varje pool fick en egen bana och vi slapp det rullande scehmat.

I pool 1 hittar vi förstseedade Labbe, titelförsvarare, som vinner planenligt? i två raka. Först över Minou med 13-7 och sen Tomas P, vår färskaste medlem, med 13-10. Tomas vidare via skilje.

Monica tar hem pool 2 efter vnst på wo (3-lags pool) och över Gitten med 13-7. Gitten vidare via skilje på Staffans bekostnad.

I pool 3 hiitar vi blivande mästaren Rasmus som slår Malin med 13-10 och Willy med 13-3. Malin vill inte vara sämre så hon slår också Willy men med 13-5 och är klar för åttondel. Willy får en fikapaus innan han går hem.

Arne betvingar Inger B i pool 4 och följer upp med att slåt ett annat av våra för året färska nytillskott, Ann Samuelsson. Inger slår sedan ut Ann i skilje matchen men Ann verkade inte alltför nedslagen för det. Dels fick hon ju nu avnjuta sin matsäck i lugn och ro och titta på lite inspirerande matcher och dels hade hom som debutant kanske inte räknat med att gå så långt. Hon får leva på den trepoängare hom i en vända i väntan på kommande drabbningar.

Johanpoolen eller kanske arrangörspoolen, den femte, innehöll två Johan, Björling och undertecknad som möts i match 1, där JB efter att ha legat under länge till sist drog längst strået. TL Ann utgjorde tredje benet i poolen men fick respass tillbaka in i sekretariatet efter förlust mot båda Johan.

Pool 6 vanns av MxT-dominanten Henrik Å som tämligen enkelt, 13-6, slog T Wrang i vinnarmatchen efter att ha vunnit den första på WO. Håkan E fick respass i skilje efter att fått stryk av Wrang för andra gången samma dag och en av favortierna föll redan i poolen.

Göran G vann över Nemo förvånansvärt enkelt och i prinvip lika enkelt över Lennie A och vann därmed pool 7, den ena av två fulla pooler. Nemo åkte sedan ut i en riktig nagelbitare mot Inger T 12-13 men Inger gav väl allt i den matchen för hon räckte till alls mot Lennie i skilje, 13-4 till Lennie. 

Den andra fulla poolen var också en seedningspool, där vi hittade andreseedade Joakim T på plats 1, men efter 12-13 mot Åke L och 11-13 mot Göran C föll ännu en av favortierna ifrån. Vann poolen gjorde Janne Å efter två raka och vidare via skilje gick Göran C som där slog Åke med 13-7.

Åttondelsfinaler
Labbe - Göran C 13-11, där var det nära ögat för titelförsvarande Labbe.
Monica - Lennie 13-9, mycket bra resultat av relativt nye Lennie mot "singelräven" Monica.
Rasmus - Wrang 13-7, Rasmus var på hugget idag helt enkelt.
Arne - Johan N 13-2, kan man skylla på matthet? Nej, Arne spelade helt enkelt det bättre spelet i denna match.
Johan B - Inger B 13-11 i detta familjedrama. Såg inte mycket av den matchen med där försvann ännu en seedad, Inger.
Henrik - Malin 9-13 Malin var också het denna dag.
Göken - Gitten 10-13 en match mellan två utpräglade läggare och den för dagen bäste vann.
Janne - Tomas 13-3 såg inget av denna match men ac siffrorna att döma så dominerade Janne stort

Kvartsfinaler
Labbe - Monica 13-7 Labbe håller för favorittrycket och slår ut en av favortiterna
Rasmus - Arne 13-7 tror att Arne ledde med 6-0 inna Rasmus kom ingång, men man spelar som bekant till 13
Johan B - Malin 11-13 som sagt, Malin är het 
Gitten - Janne 10-13 Gitten skjuter fel klot vid ställningen 10-10 och i vändan efter skjuter Janne rätt klot och gör match, så kan det gå

Semifinaler
Labbe - Rasmus 8-13 Labbe leder länge men Rasmus spelar in sig matchen och spelar på slutet mycket bra
Malin - Janne 6-13 Malin tycks ha svalnat men Janne ångar på


Labbe i bryderi i matchen mot Rasmus.

Final
Rasmus - Janne 13-10 Janne börjar bäst, Rasmus går ikapp och förbi, Janne kommer igen men så börjar Rasmus ta över allt mer och är upp i typ 10-4 när Janne plötsligt skjuter och stannar och tar en trea. Båda spelarna spelar bra och Janne drar ned lite applåder med en oavsiktligt lilleflytt på ett skott.


Koncentration, vilja - kulan SKA in på poäng.

Rasmus låter sig dock inte nedslås untan fortsätter spela bra både med höga fin lägg och raka, dock inte alla så höga, skott och kan till slut avgöra till 13-10.
Vi grattar Rasmus till sin tredje KM -titel i singel och Janne till sin fjärde andraplats, dock saknas segern.


Rasmus är störst! iaf efter singelfinalen.

Av hävd, som det heter, avgörs även KM i precisionsskytte på samma dag som singel. Även här valde några av de föranmälda att inte skjuta men till slut samlade startfältet ihop 17 namn. Vi saknade framförallt titelförsvarande Johan B men annars var de starka skyttarna i startfältet med.

Nu har jag skrivit det tidigare och gör det igen, Malin var het idag, glödhet, och visade ingen pardon på skyttbanan. 27 poäng, det högsta någon vunnit på sedan 2017. På andra plats Rasmus som nog gärna velat aätt en "dubbel" men nollpoäng på fjärde skjutstationen, mot Malins 3, kan ha fällt avgörandet. Annars var Malin tung på lilleskotten där hon tog 11 poäng. Trea kom Janne på 20 p som även om han ännu inte vunnit singeln har fyra titlar i skytte. Fyra Tomas P på 18.


Malin Råsander, klubbmästare i precisionsskytte.

Janne Åsberg, flerfaldig mästare i precisionskytte men som i år hade de yttre omständigheterna
emot sig. Det började regna rätt kraftigt ett tag på eftermiddagen.

Så här ser han ut, Tomas P, som knep fjärdeplatsen i skyttet.


Regnet gjorde väl att distans ett tag inte kanske var vad den borde
men det är i princip bara två "klaner" som står lite trångt.
I övrigt skötte sig deltagarana väl, fattas bara annat, det var ju
singel.

Pl Skytt Klot Klot - lille Klot m klot Klot - klot Lille Poäng
1 Malin 3 6 4 3 11 27
2 Rasmus 6 7 6 0 6 25
3 Janne 8 1 2 3 6 20
4 Tomas P 6 3 1 3 5 18
5 Göken 0 6 8 0 3 17
6 Labbe  6 0 5 0 5 16
7 Arne 3 3 1 5 3 15
8 Monica 3 0 1 3 5 12
9 Håkan E 0 3 2 3 3 11
  Staffan 7 0 1 3 0 11
11 Nemo 0 4 3 0 0 7
12 Joakim 0 1 0 3 0 4
  Lennie 0 3 1 0 0 4
14 Inger T 0 0 3 0 0 3
  Tomas W 0 0 0 3 0 3
16 Minou 0 0 0 0 0 0
  Johan  N 0 0 0 0 0 0
    42 40 39 29 42  

Som ni väl förstår så regnade det även när jag sköt :-) Skämt åsido. nära ger inga poäng och om jag som i fjol skjuter 4 eller som nu 0 spelar ju inte så stor roll. Malin, som vann, sköt 0 i fjol - det bådar ju gott :-)
All heder till de som försöker även om inte poängen ramlar in, det kan ju bara bli bättre nästa gång. Noterbart är både Jannes och Staffans starka öppningar på stn 1 men sen kom det liksom av sig, Jannes stn 5 undantagen och som jag redan nämnt, Malins femte stn med 11 p. Strongt. Skyttarna är lika bra på att träffa lillar som ensamma klot uppenbarligen och sämst på att lyfta över ett klot.

I och med det tackar vi TL, Ann G, juryn AG, RK & ME och domaren JN för ett väl genomfört arrangemang som även om det kom av sig lite genom några återbud i sista stund ändå blev ett av de bättre vi haft på de utmanande banorna i Berg. Det är bara att beklaga de som valde bort detta och hoppas på snar bättring av de "sjukskrivna". 

 

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

KLUBBMÄSTERSKAP

Vi kommer spela klubbmästerskap helgen 3-4 juli. 3/7 Mixed Dubbel och 4/7 Singel / Skytte. Det är dags att anmäla!

TILL ANMÄLAN

DM/SM-KVAL

Anmälan till DM i distriktet och tillika SM-kval hittar du här. Grenarna är Singel, Mixed Dubbel, Dubbel och Trippel.

ANMÄL DIG HÄR

 

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

ALL INFO OM VÅRA KLUBBKLÄDER HITTAR DU HÄR

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info