Hoppa till sidans innehåll

Vårdagjämningen, en ljusning i sig.

22 MAR 2021 11:05
Vi har väl lite till mans hoppats på att det skulle ljusna på boulefronten lite i mars men då trycket på vården nu åter ökar så lär vi få leva med nuvarande restriktioner ett tag till.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2021 11:05

För en dryg vecka sedan hade vi årets första ”riktiga” styrelsemöte, digitalt via Teams, och det fungerade över förväntan. Nu har vi givetvis inte suttit på var sin kammare och tryckt sedan slutet av oktober utan som ni säkert märkt kommunicerat via e-post och på sätt fattat en del beslut som inte kunde vänta ut pandemin. Vi fixade ju årsmötet den vägen, så att få styrelsen att tycka till i de förhållandevis få frågor som ”poppat upp” efter årsmötet har inte varit det stora problemet denna vinter. Det har väl snarare varit att man saknar mötet med medlemmarna och styrelsen i vardagen och de frågor som man då kan ta på stående fot. Det är ju knappt att man kommer ihåg hur ni ser ut men att iaf ses via Teams är trots allt bättre än inget.

Vad kom då styrelsen fram till vid denna historiska tilldragelse?

Jo bl.a. detta:

Konstitueringen av styrelsen fullbordades genom att vi utsåg Joakim Tollin till vice ordförande. Sedan tidigare har vi utsett Ann Gustafsson till sekreterare och Claes Åkerlund till kassör eftersom dessa roller ska rapporteras till förbund m.m. Claes har dock inte tagit över ”kassan” än men det planerar vi ska ske så fort det går ur smittspridningsperspektiv. Det ska tilläggas att så här lugnt inom kassörens ansvarområde har vi nog inte haft det på de senaste 25 åren.

Vi tilldelade övriga ansvarsområden:

Sportchef med ansvar för träningsupplägg och laguttagningar    Joakim Tollin
Marknadschef, vi vet att det inte är den bästa av titlar men den innefattar bl. a. marknadsföring, prova på-aktiviteter och annat som ska bredda oss som klubb     Michael Nilsson
Ansvarig Hallkommittén Johan Nilsson
Resultatbevakning och redovisning, till årsmöte och hemsida   Ann Gustafsson, Inger Björling
Klubbmästerskap, inbjudan, genomförande, resultat   Ann Gustafsson
Tävlingsansvarig, 13-dagssingel, Bouleserier, Annandagskortlek  Johan Nilsson
Anmälningar DM och SM, ta emot och skicka in  Claes Åkerlund
Hemsidan  Johan Nilsson, Anna Oldbring
Facebook  Anna Oldbring
Massmediala kontakter, är det inte många  
Johan Nilsson
Klubbresa, ja även om det inte lär bli i maj så hoppas vi   
Ann Gustafsson, Inger Björling
Projekt ”Ny hall”, (vet inte om de övriga i projektet i skrivande stund accepterat) 
Martin Dahl
Spelardresser, ni har väl läst de nya Tävlingsbestämmelserna?  
Ann Gustafsson

Vår ekonomi är allt annat än i balans. Vi lade till årsmötet en budget som pekade på en förlust på närmare 100 tkr. Sedan dess har inomhussäsongen blivit än värre än vad vi i höstas befarade och vi räknar i den senaste prognosen inte med några mer intäkter denna säsong. Samtidigt är vi optimistiska, kanske i överkant, vad gäller den kommande utomhussäsongen och har kvar samtliga utgiftsposter såsom seriespel, klubbresa, KM m.m.  Vilket i februari pekade på ett underskott på närmare 130 tkr men som tidigare meddelats beviljades vi verksamhetsstöd av RF, efter att ha fyllt i ett tämligen omfattande ansökningsformulär var det bara att vänta och hoppas. I månadsskiftet februari-mars fick vi besked – vi beviljas ett stöd på 59 tkr för sista kvartalet 2020. Nu ljusnade det något, bara minus 73 tkr i prognos 2.

Vi har fått ett par förfrågningar om vad som händer med säsongskorten som många av oss löste i höstas men som inte kunnat utnyttjas i den omfattning som var tänkt. Nu har man kunnat utnyttja sitt säsongskort på annat sätt, enklast kanske för de som har nyckel men jag har vid upprepade tillfällen påtalat att om man saknar nyckel så löser vi det på något sätt för de som vill spela. Att hallen trots rådande omständigheter ändå nyttjats tämligen flitigt med över 200 bokningar så här långt är positivt även om det inte varit så många spelare närvarande på varje pass.

En enig styrelse beslutade att klubben, i likhet med många andra i vårt samhälle som brottas med liknande problem, inte kommer att betala tillbaka säsongskorten fullt ut. Några har som sagt utnyttjat korten, en del mycket, andra mindre, alla har haft möjlighet att nyttja dem och att utifrån detta hitta en rättvis återbetalningsmodell är nog inte helt enkelt. Klubben, dvs vi alla, blöder och även om vi skulle kunna täcka upp förlusten genom att minska vårt kapital, vilket vi kommer att tvingas att göra oavsett, så tycker vi att vi gemensamt får ta denna "smäll". De som spelat relativt regelbundet och även dom så önskar kan givetvis efterskänka hela beloppet men baserat på prognosen för året kommer man att kunna tiilgodoräkna sig halva beloppet, dvs 400 kr, vid köp av ett nytt kort inför säsongen 2021-2022.

Beslutet grundas först och främst i att vi hoppas kunna genomföra den stundande utomhussäsongen enligt budget och att det kostar pengar och att resultatet idag då pekar på minus 73 tkr. Skulle vi betala tillbaka hela summan närmar sig underskottet 100 tkr. Jag vill poängtera att inga andra beslut är fattade men min personliga bedömning är att om förutsättningarna ändras, vilket jag i sak inte hoppas på då det innebär en bantning av verksamheten, kommer våra kostnader att minska och att nya beslut då kan tas inför nästa inomhussäsong.

Summa summarum: vi betalar inte tillbaka några säsongskort under våren.

CJN_190525_104.jpg
Senaste klubbresan, 2019, gick till Askersund. Klubbresan finns med i planen, vi håller
tummarna för att den går att genomföra till sensommaren eller tidig höst.

Hur vi lägger upp träningen utomhus när det väl blir dags kan vi idag inte bestämma då vi inte vet hur restriktionerna kommer att utvecklas. Idag gäller att man i en allmän sammankomst får vara högst 8 deltagare. Nu räknas inte bouleträning som allmän sammankomst men bryr sig ett virus om det? Troligen inte. Vår hållning är därför att inte arrangera vare sig det ena eller det andra med högre deltagarantal än vad som rekommenderas, dvs 8 spelare på en och samma plats.
Vi får helt enkelt se tiden an och, som så många andra, hoppas på att det kan införas lättnader i grupper där alla är vaccinerade. I övrigt lär vi nog få leva med restriktioner ett tag till. Tyvärr.

Vi undersöker möjligheten för någon form av utomhusserie till våren, läs maj, och sommaren, men avvaktar givetvis direktiv från SBF för hur stora samlingar man får ha. Tävlingsstoppet, avseende all form av tävling, gäller till och med 30 juni, eller till dess att annat meddelas, men samtidigt tilldelas vi som är nationella domare uppdrag from 1 maj med förbehållet att det är osäkert huruvida arrangemanget blir av. Osäkerhet, var namnet.

CJN_190628_41.jpg
Varbergs Strancup, 2019. Årets upplaga, precis på gränsen för tävlingsstoppet, första
helgen i juli. Flera tummar som hålls. Hur många kan man hålla?

KM planeras att genomföras på liknande sätt som under 2020 och för KM finns en plan som anger vilka KM som spelas vilka år. I år är det ett udda år, 2021, och då spelas MxD och ÖT, jämna år spelas MxT och ÖD. Varje år spelas ÖS och precisionsskytte. Datum är inte spikade men augusti är ett hett tips.

Styrelsen har sitt nästa möte i mitten av april men som medlem är man alltid välkommen med funderingar eller frågor. Ställ dom till mig via e-postadressen nedan.

Nya tävlingsbestämmelser och nya regler har kommit under vintern. Reglerna är klara och publiceras i dagarna och gäller from 15 april. Då jag jobbat en hel del med detta och i förra veckan informerat både N-domarna, distriktens domaransvariga och slutligen ska vara med på en ”frågestund” med förbundsordförande Herman Torell, se inbjudan på SBFs hemsida, om innebörden av de nya reglerna, tycker jag att jag gott kan göra det på vår hemsida också. Men det blir i en separat artikel.

image6mr4.png

Sköt om er, följ restriktionerna och håll ut!

Skribent: Johan Nilsson
Epost: This is a mailto link

LINKÖPINGS BOULESERIE

Dags att anmäla ditt lag till Linköpings Bouleserie. I år en variant på grund av pandemin.

Anmälan här

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

Mer info om våra klubbkläder här

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info