Hoppa till sidans innehåll

Vi höll oss kvar!

13 SEP 2021 11:47
Efter goda insatser av såväl vårt öppna som vårt veteranlag höll sig båda lagen kvar i division 1. Mest dramatisk blev det i veteran där marginalen inte var stor. I den öppna klassen var det inte lika ängsligt men ändå starkt kämpat, av båda lagen.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2021 11:47

I väntan på en mer utförlig rapportering från lagledarna kan vi konstatera att vårt andra öppna lag i den nationella serien, det i division 2B hade det tufft i Falkenberg medan vårt andralag i veteran, som spelade i div 3 Östsvenska och nu i helgen i Växjö, klarade av att knipa en fjärdeplats. Roligt hade juniorerna i vårt öppna utvecklingslag, som spelar i division 3, sin jumboploats till trots, enligt uppgift, hade väldigt roligt och det är väl det det går ut på - att ha kul, eller?

Ytterligare sammanfattningar och analyser att vänta.

Först ut är Rasmus från div 1 Norra:

På Vårbergs utmanande banor avgjordes i helgen division 1 N där Lejonkulans öppna förstalag huserar. Förutsättningarna inför helgen var att behålla mittenplatsen i tabellen och undvika att trilla ur, eftersom förstaplatsen i praktiken var utom räckhåll.

Laget som spelade förstärktes från föregående omgång av Minou och Jakob men i stället saknades Martin och Joakim som ändå var med mentalt genom digitalt påhejande!

Lördag

Helgen inleddes med två viktiga möten mot Nordboulen och Gripsholm som också kämpade för att hålla sig kvar i serien. Henke, Tomas och Janne storspelade och säkrade upp ett oavgjort resultat mot Nordboulen som vi slog i första sammandraget men som spelade riktigt bra nu. I mötet mot Gripsholm var det främst Minou som stack ut med ett strålande läggspel och Mari som gjorde ett inhopp följt av felfritt spel i ett pressat läge som såg till att vi kunde ta två viktiga poäng, och i praktiken säkra kontraktet till nästa år!

I lördagens sista möte mot TED, seriens gigant, lyckades vi inte vinna några matcher men fick i stället möjlighet att testa lite nya lagkonstellationer och positioner på våra spelare vilket fungerade förvånansvärt bra – något som kommer vara värdefullt för senare drabbningar. Extra kul att våra juniorer Felicia och Minou fick beröm av det landslagsmeriterade motståndet för sitt spel!

Söndag

På söndagen spelade vi mot AIK och BOO, två möten som i princip inte betydde något men där vi ändå gick in med en bra inställning. AIK visade sig vara för svåra men mot BOO, som krigade för att hålla sig kvar, spelade vi stundvis riktigt bra. 1–3 blev slutresultatet och vi kunde bege oss hemåt innan regnet började falla på allvar.

Reflektion från en spelande lagledare

Kombinationen av ungt och gammalt, nytt och rutinerat, långa och korta är det som gör oss så bra. Vi tar hand om varandra både på och utanför banan och alla hjälps åt att lyfta den som för tillfället är nere. Kudos till alla.

Jag förstår mig inte på er ibland, men det är bara positivt och alltid underhållande!

Extra kul att Jakob är tillbaka! Bättre lagspelare får man leta efter. Att han dessutom är en så grym boulespelare är en bonus!

Inget märkvärdigt.

Nu lite information från Hasse och ÖSBF veteran div 3.

Vi var ett glatt gäng, bestående av Hasse H, Uffe L, Birgit J, Berit E, Lennart A, Curt Z och Birgitta Z, som åkte ner på fredagseftermiddagen för att vara ett alert lag dagen därpå. Med 2 poäng i bagaget och på sista plats var målsättningen att ta oss upp 2 placeringar för att hålla oss kvar i div 3. Det reducerades till 1 poäng då Gränna (CDB) lämnade wo och deras tidigare matcher ströks. Vi hade oavgjort i första mötet.

På lördagen hade vi IST som låg på topp, 0-4, match två var mot HVT där vi tog en 2 poängare 3-1. Läget  inför söndagen var ett måste att ta minst 3 poäng. Morgonen började med vattenskrapning av banorna och de blev svårspelade, fick pumpen av HÖG 3-1. Blev lottade sedan på samma bana som vi slog HVT där vi mötte WES där vi alla spelade bra.
Dagen slutade i solsken 3-1 och klotdiff +17. Här vann lag 1 första matchen med 13-0 och lag 2 hade bra ledningen men tappade till 12-12. Det såg mörkt ut, de hade 3 klot kvar och låg närmast och vi ett . Uffe sköt och träffade, lillen hoppade bakåt en halvmeter och la sig precis bredvid ett av våra klot, med spänning såg vi 3 missade skott. Vi lyckades sedan knipa 13.

Vi åt god mat på hotellet på kvällarna och umgicks med tärningspel och många skratt.

Vi visste inte slutställningen när vi vände hemåt men alla var nöjda med sina prestationer denna dag. Innan insomning på söndagskvällen kom resultatet. Vi klarade att hänga kvar i div 3 pga bättre klotdiff och John blund var på bästa humör.

Michael N rapporterar från seriespel div 2 öppen Falkenberg 10-11 september.

Deras Boulcenter var imponerande med 30 utebanor och 18 banor inomhus. Vi som hade förmånen att representera Lejonkulan var Ingvor G, Leif L, Göran C, Lennie A, Kevin P, Richard H och jag själv som nydebuterad lagledare och spelare. Vi kom till Falkenberg på fredags em som bjöd på strålande sol och 26 grader varmt. I denna värme räckte det med två timmars träning inför tävlingsspelet lördag och söndag. Då bjöds på både strålande sol och ösregn. Vår ambition denna helg var att ta så många poäng som möjligt för att få stanna kvar i denna serie.

Lördag
Första mötet mot POM slutade med förlust 1-3. Som helhet var POM ett bättre lag men vi stretade emot in i det längsta. Det räckte dock inte denna gång.
Andra mötet mot BVP slutade också med förlust 1-3. Här tog vi många poäng i två matcher och vi började sätta skott och lägg. Nära vinst i en match, 12-13.
Tredje mötet mot DBB förlust med 1-3. Vi fortsatte med bra lägg och skott men DBB hade flera bra skyttar som gjorde livet surt för oss.

Söndag
Fjärde mötet mot BON slutade 1-3. Ännu ett lag med flera goda skyttar. Höga poäng i en match men vi föll på målsnöret med 12-13.
Femte mötet mot CAR slutade 0-4. Bjöd på på bästa motståndet. Vi hade ledningen i en match med 10-7 men då bytte de skytt som gjorde dubbla carreau och
superlägg och matchen slutade 13-10 till CAR.


Reflektioner
Tillsammans har vi haft en rolig och lärorik boulehelg. Upplever att vi varit en bra blandning av seniors och yngre spelare. Innan vi åkte hade vi pratat om vikten att ta med regnkläder och ett 10 meters måttband och att varje lag hade en utsedd spelare som tog på sig ansvaret som mätare. Allt detta fungerade utmärkt.
Min bedömning som spelande tränare är att vi gjorde bra motstånd men vi räckte inte ända fram. I ett antal matcher där vi hade ledningen hade vi inte förmågan att ”knyta ihop säcken”. Överlag har de flesta lag 3-4 goda skyttar och där bör vi lägga en del av vår vinterträning. Överlag så gjorde vi bra lägg.
Vill också skicka ett tack till Labbe som varit mitt bollplank i många frågor vad gäller seriespel och lagledarroll.

Thomas Wrang, lagledare för vårt ordinarie veteranlag, som spelar i division 1 Norra, skriver:

Jag blev uttagen till lagledare utan att bli tillfrågad men jag löste det med hjälp av Labbe då jag inte hade tel.nummer till alla eller mejladresser. Blankett till anmälan var lätt att hitta. Jag hade inte tillgång till licensnummer, vet fortfarande inte var man hittar det då Labbe fixade.

Som spelande lagledare är det svårt att ha koll på Lag 2 om man själv spelar i Lag 1 men Labbe fick vara mellanhand så det löste sig.

Nog om detta.

 Lag 1 bestod av Håkan E, Monica E och jag själv T Wrang

Lag 2 bestod av Gitten R, Labbe och Staffan G

Som avbytare hade vi Bo E och Åke L

Mot Trollbäcken spelade vi stabilt och vann med 3-1 då motståndarna hade stora problem med underlaget. Matchen mot Malmköping kunde slutat oavgjort men ett missat skott gjorde att vi förlorade en match med 12-13 i andra mötet så det blev 1-3.

Matchen mot Mariestad var jämn men även där förlust i sista mötet med 12-13 men vi fick 1 poäng med oss 2-2. Monica, Håkan och jag själv spelade med bra självförtroende på lördagen, kände oss nästan oslagbara medan Lag 2 bytte lite och fick spelet att fungera. Vet inte vad vi gjorde på lördagskvällen men på söndagen var allt bra spel borta till en början.

Lag 2 lyckades ta en match iaf medan Lag 1 bytte runt i laget utan att något stämde så vi bytte in Bosse men förlust med 1-3. Med kniven på strupen lyckades vi spela 2-2 mot 018 trots att vi fick fick stryk en match med 12-13 där vi ledde med 12-9 och har 13 på plats, då går 018 in och skjuter och träffar samtidigt som han begår 2 regelbrott och får "bara" gult kort men ändå vinner matchen. Blir lite dålig stämmning då 018 jublar över vinst och tycker det var värt ett gult kort.

Men vi klarade oss kvar i Div 1 och det gjorde vi bra.

Detta var min debut som lagledare i Lejonkulan (med viss hjälp av Labbe) Jag tror jag gjorde en ok insats.

(Kommentar från Johan N, domarkommittén. Vid gårdagens DK-möte lyfte jag just denna fråga - om det är möjligt att påföra två påföljder samtidigt. Om det gäller två separata regler så är det ingen tvekan om att det är möjligt, ex v övertramp på övertid. Nu gällde ovan beskrivna händelse två brott mot samma paragraf och då är det inte längre lika självklart hur en domare bör/ska agera. Frågan är tillsvidare bordlagd).

Skribent: Johan Nilsson
E-post: This is a mailto link

LINKÖPINGS BOULESERIE

Nu är vi igång. Resultat och spelprogram finns under länken nedan.

Till seriesidan

LEJONKULAN PC

är medlem i Linköpings Idrottsförbund, Östsvenska Bouleförbundet och Svenska Bouleförbundet.

 

VI ANVÄNDER KLÄDER FRÅN

 

TACK TILL

 

Mer info om våra klubbkläder här

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmansgatan 42, lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0705578277
E-post: ordforande@lejonkula...

Se all info