Hoppa till sidans innehåll

Linköping Bouleserie


Länk till spelprogram och resultat 

Torsdag 25 augusti, prisutdelning, slutspel och final och årets varmaste kväll.

Vi inlder denna sköna kväll, även om det hänger nogra hotfulla moln vid horisonten, med prisutdelning. Först ut är Årnis om får mottaga priset för division 3 -segern. De vann storstilat med blott en förlust och 4 poäng till godo på tvåan PIF Mix


Stefan och Lars-Erik Årnfeldt, vinnare av div 3.

Sen har vi Postens Lantisera som vann sin serie med lite mer måttliga 1 poängs försprång till tvåan Bellis. Men att Bellis, som iofs är dokumenterat duktiga på rullunderlag, kniper andraplatsen före lag som Slussen och Par i Damer får väl ses som en liten skräll.


Postens Lantisar, Thomas W och Claes Å, tror jag, vann tvåan.

I divison 1 och i 4-manna är det kvällens slut- och finalspel som avgör var pengarna hamnar men plaketterna för seger i grundserierna ska först delas ut. I division 1 vinner SIAM klart med 3 poöng till godo före tvåan BengtÅkez.


SIAM, Ingvar och Somwang H vann div 1

4-manna vinner Aurora Dogs på 19 vunna matcher av 28 möjliga, med marginal till tvåan Boule PÅLEC, som de ikäll ska möta i finalen, på tre vinster.

Slutspel division 1
Lite svårt att kommentera slutspelet då jag själv spelade i 4-mannafinalen, men nåt snabbade jag ju alltid upp.

Semifinaler
Bengt-ÅkeZ - Labbe & Co 13 - 9
Trolle Boule - SIAM 13 - 7

Labbe & Co som ikväll mest bestod av Co, dvs Håkan J och Berra B hade nog inte någon av sina bästa kvällar för, i mina ögon var de favortier mot BegtÅkez. Favortiter får man väl även kalla SIAM som storstilat vanngrundserien men nu gick det inte mot Trolle. Skönt att de spelade på hyfsat snabbt för annars var detta en verklig "högriskmatch" tidsmässigt sett.

Final: BengtÅkez - Trolle Boule 13-8
Om jag fattade rätt så hade Trolle ett grepp om matchen med 8-nånting men gick in i väggen och kunde bara se på när BengtÅkez poäng efter poäng klättrade ikapp och förbi till seger. Jag kallade det en skräll vid prisutdelningen men de blev ju trots allt tvåa i grundserien och har tydligen slagit Trolle två gånger nu på en vecka så det är på inga sätt orförtjänt.

Vinnarna BentÅkez, Åke L och Bengt-Olov G, flankerade av tvåorna Trolle Boule, Lennart P och Arne J.

Final 4-manna.
Singel: Mats L - Lasse P 12-13
Mats tar en stadig ledning över matchen går upp till och stannar där. Kunnandet verkar det inte vara något fel på så anitngen är det uthålligheten eller psyket som måste tränas upp.
Trippel: Johan, Gabriella, Janne - Catharina, Tommy, Per-Åke 13 - 10.
Aurora la in kula eftre kula som "Pajen" sköt bort men i långa loppet vann Aurora på det bättre läggsepelet även om det falerade totalt i näst sista omgången då PÅLEC vid ställningen 9-5 till Auoror kande lägga in en 5:a. Om de förtug sig eller om det var "Dogsen" som insåg stundes allvar vet jag inte men i omgången efter kontrades det bländande läggspel, Johan 1, Gabriella 1 och Janne 2 till 4 poäng och match.

Dubbel 1: Gabrielle, Mats - Catharina, "Pajen" 13- 12.
Efter ett inledande mycket stabilt spel vilket ger en 12-3 ledning för Mats och Gabriella känns finalen avgjord. Vid lika 2-2 avgör klottdiff och att då skaffa sig typp 10 plus kan vara direkt avgörande. Men men, att stanna på 12 kan vara förödande. Ånyo slutar kulorna att rulla rätt väg och i en kombination av bra spel och lite lyckosamma kontringar kommern Pajen och Catharina närmare och närmare. Men till slut hittar Auroran in med sin sista poäng och vinner med 13-12.

Dubbel 2: Johan, Janne - Lasse, Tommy 13 -5
Vi spelar väl i ärlighetens namn något bättre och har ledningen matchen igenom. När det står klar att det blev 13-12 i den andra dubbeln inser vi att det "räcker"  med att nå upp till för att vinna mötet och finalen. Vid ställningen 9-5 lägger jag in en kula som är så pass bra att den drar ut fem av PÅLECs klot och när Tommy spelar in sin sista till lillen ligger den farligt farligt nära densamma. Jannes skjuter och lillen gå iväg snett bakåt höger. 4 m att lägga på inget ivägen. Matchläge. Det missade vi inte.